https://pecicanews.ro/
Pelerini pecicani la Papa Francisc (GALERIE FOTO)

Pelerini pecicani la Papa Francisc (GALERIE FOTO)

Printre cei 1300 de creştini din Dieceza romano-catolică de Timişoara care au participat la slujba oficiată de Papa Francisc la Şumuleu Ciuc s-au aflat şi pecicani.

Peste 30 de enoriaşi din oraşul Pecica, dar şi din satul aparţinător Sederhat, au plecat vineri după-masa din gara arădeană cu trenul special sosit din Timişoara cu destinaţia Miercurea Ciuc.

Ajunşi la destinaţie după ora 5:00 dimineaţa, pelerinii au parcurs peste şase kilometri pe jos şi prin ploaie, traversând întregul oraş până la altarul aflat pe un deal, în cartierul Şumuleu Ciuc.

Odată trecuţi de porţile de acces, pecicanii şi-au ocupat locul în sectorul alocat şi au aşteptat începerea slujbei festive.

Chiar dacă la urcare a fost o ceaţă densă, până la sosirea Sfântului Părinte aceasta s-a risipit, la fel ca şi norii, drumul de întoarcere la gară fiind parcurs pe o vreme caldă şi însorită.

Printre pelerinii pecicani s-a numărat şi preotul paroh Francisc Czeglédi.

Un grup de enoriaşi greco-catolici din Pecica, însoţiţi de preotul paroh Miron Jarca, a plecat, de asemenea în pelerinaj, duminică, la Blaj.

Tot aici a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

Pecicanii au luat parte la slujba festivă în cadrul căreia şapte episcopi-martiri au fost beautificaţi de Papa Francisc.


Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )