https://pecicanews.ro/
PECICA VOTEAZĂ: Propunerile partidelor pentru Consiliul Local și Consiliul Județean

PECICA VOTEAZĂ: Propunerile partidelor pentru Consiliul Local și Consiliul Județean

Pecicanii sunt chemaţi în 27 septembrie să aleagă conducerea oraşului pentru mandatul 2020 – 2024. 

Pecica News v-a prezentat candidaţii pentru fotoliul de primar, iar acum urmează  listele formațiunilor politice pentru Consiliul Local Pecica și Consiliul Județean Arad și vă îndeamnă să vă prezentați la urne.

 

Un număr de șapte partide și formațiuni politice au depus liste la Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) nr. 8 al orașului Pecica.

În urma tragerii la sorți, cetățenii le vor găsi pe buletinul de vor în următoarea ordine: PMP (cu 21 de candidați pe listă), PSD (18), Alianța USR PLUS (18), PNL (22), UDMR (22), Pro România (cu 7 candidați) și Partidul Republican din România, cu un singur candidat.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a depus o listă cu 21 de candidați. Pe primul loc este candidatul de primar, Adrian Suciu, urmat de Pop Adrian-Ioan, Iacobescu Gabriela și Burtic Mariana-Ana.

Partidul Social Democrat (PSD) propune 18 candidați pentru Consiliul Local Pecica. Lista este condusă de președintele organizației locale, Sabău Gheorghe, urmat de Totoi Radu Cosmin și de candidatul de primar Soca Radu. Urmează candidați care nu au mai făcut parte din Consiliul Local: Sfăt Ruxandra Alina, Blidar Anișoara Nicoleta și Bălăceanu Mircea Tudor, apoi actualii consilieri Dragoș Dorel și Irean Lunița.

Alianța USR PLUS a depus la BEC o listă cu 18 nume, fiind singura formație a cărei candidat de primar nu se regăsește printre candidații pentru Consiliul Local Pecica. Pe primul loc se află președintele organizaței locale, Chereș Alexandru, urmat de Ciuman-Urban Andreea-Roxana, Vieriu Marian Lucian, Hațegan Alin-Mirel și Morari Marian.

Partidul Național Liberal (PNL) a depus listă întreagă, cu 22 de candidați, condusă de primarul Petru Antal. Pe locul doi se află viceprimarul Stanoiov Miodrag, urmat de actualii consilieri locali: Selegean Traian, Chifor Vasile, Zaharia Daniel-Alexandru (nume nou), Goldea Daniel, Danicsko Marinela, Puta Sabin-Dorin, Iuga Ioan-Claudiu, Pete Eugenia-Aurelia și Demeter Nicolae.

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) are 22 de candidați pentru Consiliul Local Pecica. Lista este condusă de candidatul de primar Bölöni György, urmat de actualul consilier Zagoni Szabo Andrei, Toth Brigitta-Ana, Süli Ioana (tot consilier local) și Toth Ianos.

Partidul PRO România candidează pentru prima dată la nivel local. Organizația propune un număr de șapte candidați, pe primele locuri fiind Chira Claudiu, Tamaș Nicolae și Lelik Patricia-Paula.

Partidul Republican din România este o altă formațiune politică nou-înființată la Pecica și are un singur candidat pentru Consiliul Local Pecica, în persoana lui Prezsoczki Gavril.

Listele complete pot fi consultate pe pagina de internet a Primăriei Orașului Pecica, la secțiunea Biroul Biroul Electoral de Circumscripție numărul. 8 al orașului Pecica.

 

Candidații pentru Consiliul Județean Arad

Liste pentru Consiliul Județean Arad au depus 10 partide și formațiuni politice: Partidul Mișcarea Populară (PMP), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Platforma Social-Liberal Creștină (PSLC – alianța electorală a PSD, ALDE și PNȚCD), PRO România, Alianța USR PLUS, Partidul Național Liberal (PNL), Partidul România Mare (PRM), Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal (PPU-SL), Partidul Republican din România (PR) și Partidul Ecologist Român (PER).

Ca de fiecare dată, pe listele mai multor partide se regăsesc și candidați pecicani, unii pe loc eligibil.

Cel mai bine clasat este Bölöni György, care ocupă locul 3 al listei UDMR.

Omul de afaceri Hegyes Mihai-Ferencz este al șaptelea pe lista PMP, iar Suciu Adrian este pe locul 19 al aceleiași formații politice.

Gheorghe Sabău candidează pentru un nou mandat, fiind pe locul 10 la PSLC, iar Zagoni Szabo Andrei și Toth Brigitta-Ana se regăsesc pe lista UDMR (pe locurile 13 și 29).

Grab Daniel-Ion este celălalt pecican, după Iustin Cionca, pe lista PNL, el ocupând locul 32.

La USR PLUS, pecicanul Chereș Alexandru este pe locul 12, în timp ce pe lista PPU-SL o găsim pe Totoi Bertha Roxana, pe locul 7.

 

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad vor fi tot 10 candidați.

În cursă au intrat nume cunoscute, care au ocupat diferite funcții în administrația locală și centrală, dar și persoane noi în politică.

Candidații sunt, în ordinea depunerii listelor: Remețean Florin (PMP), Farago Petru (UDMR), Budău Ruben (PSLC), Pribac Cosmin-Valentin (PRO România), Anghel Răzvan-Paul (USR PLUS), Cionca-Arghir Iustin-Marinel (PNL), Ursa Dan Marius (PRM), Căprar Dorel-Gabriel (PPU-SL), Ciupe Ionel (PR) și Doroțiu Florin Dorin (PER).

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )