https://pecicanews.ro/
PECICA VOTEAZĂ: Proiectele candidaților pentru funcția de primar

PECICA VOTEAZĂ: Proiectele candidaților pentru funcția de primar

Pecicanii sunt chemaţi în 27 septembrie să aleagă conducerea oraşului pentru mandatul 2020 – 2024. 

Pecica News vă prezintă candidaţii pentru fotoliul de primar, precum şi listele formaţiunilor  pentru Consiliul Local Pecica și vă îndeamnă să vă prezentați la urne.

Începem cu cei cinci candidaţi pentru Primăria Oraşului Pecica.

 

Primarul în funcţie, Petru Antal, a anunţat încă din toamna anului trecut că va candida pentru al patrulea mandat, în culorile Partidului Naţional Liberal (PNL).

„Știți că nu am obiceiul de a face promisiuni pe care nu le pot onora, dar fac tot ceea ce îmi stă în putere ca, alături de echipa de consilieri PNL Pecica, să ducem la bun sfârșit programul pentru care ne-ați încredințat votul. Avem o echipă de oameni dedicați și harnici, cu care am reușit să transformăm Pecica dintr-o comună cu specific preponderent agricol într-un oraș în continuă dezvoltare. Mai sunt multe de făcut, dar consider că suntem pe drumul cel bun!” – a declarat Petru Antal.

Obiectivele avute în vedere pentru mandatul următor includ continuarea proiectelor de modernizare a infrastructurii și implementarea cu succes a proiectelor europene câștigate recent.

 

György Bölöni, consilier judeţean şi preşedinte al organizaţiei locale a Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), el este candidatul formaţiunii pentru scaunul de primar (la fel ca în 2016).

 „Investiţiile mari se realizează, de regulă, în anumite zone din Pecica, ca se dezvoltă (…) Totodată, trebuie menţionată şi problema echității, cred că locuitorii din Turnu, Sederhat şi Bodrogu Vechi se plâng, mai mult sau mai puţin pe bună dreptate, de faptul că Pecica îi ignoră” – consideră candidatul.

Acesta spune că ar pune accent pe atragerea mai multor fonduri de la administraţia centrală, pe lângă fondurile europene.

 

Anca Emanuela Chevereșan, propunerea Alianței Uniunea Salvați România – Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (USR PLUS) este prima femeie candidat la funcţia de primar al oraşului Pecica.

Ea îşi doreşte „o administrație locală mult mai transparentă, mai comunicativă la nivelul cetățeanului şi digitalizată”.

„O localitate cu o infrastructură rutieră și pietonală dezvoltată (…) care să ofere tuturor concetățenilor noștri un acces facil și în siguranță în toate punctele importante ale orașului nostru, care implică: drumuri asfaltate și bine dimensionate, trotuare, piste de biciclete și transport public local” – consideră candidata.

 

Radu Soca doreşte să preia funcţia de primar şi este susţinut de filiala locală a Partidului Social Democrat (PSD).

Fostul agent de poliţie spune că decis să candideze pentru că „a sosit clipa schimbării” pentru Pecica și localitatile aparținătoare, Bodrogu Vechi, Sederhat și Turnu.

Candidatul consideră că „este nevoie de o altă abordare, de o altă viziune, după atâția ani de administrație de dreapta”, având alături „o echipă puternică și motivată, alături de care îmi propun să schimb fața orașului nostru”.

 

Adrian Suciu este dintre fondatorii organizației locale a Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi a devenit consilier local la mijlocul mandatului 2016-2020, în urma demisiei colegului său de partid.

Cel mai tânăr candidat (are 38 de ani) este administratorul unei societăți comerciale şi dorește să implementeze mai multe proiecte legate de infrastructură, să atragă mai mulți investitori, dar și fonduri europene pentru dezvoltarea orașului Pecica.

Nu accepta ca altcineva să decidă în locul tău. Schimbarea începe cu tine! Ieși la vot!” – sună îndemnul candidatului.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )