https://pecicanews.ro/
Pe urmele victimelor Holocaustului

Pe urmele victimelor Holocaustului

Cu prilejul datei comemorative de 27 ianuarie – Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 Pecica au adus un omagiu memoriei acelor victime care și-au pierdut viața în timpul Holocaustului.

Elevii clasei a VI-a B, sub îndrumarea profesoarei de istorie Anita Stoicovici, au prezentat numele şi unele date biografice ale unor persoane care au fost victime ale Holocaustului, initial acestea fiind născute în localitatea Pecica şi, ajungând pe alte ţinuturi sau în alte ţări, au ajuns să fie deportaţi şi să fie victime ale Holocaustului.

Majoritatea dintre acestea au ajuns în lagărul de la Auschwitz-Birkenau.

Toate acestea s-au întâmplat în contextual în care, în anul 1942 în România s-a discutat deportarea evreilor, decizia fiind anulată ulterior. Din acest motiv numărul victimelor înregistrate oficial pentru localitatea Pecica este destul de redus (15 persoane).

Activitatea s-a încheiat cu aprindere de lumânări.

La 75 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau s-a încercat, prin această activitate, să se promoveze și să se protejeze diversitatea, să se sublinieze importanţa drepturilor omului și a libertăților fundamentale care reprezintă condiția esențială pentru construirea și dezvoltarea oricărei societăți democratice.


Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )