https://pecicanews.ro/
Patrula de Reciclare RoRec la Pecica

Patrula de Reciclare RoRec la Pecica

Elevii pecicani s-au alăturat Patrulei de Reciclare RoRec, o echipă națională de mii de copii, tineri și profesori voluntari, care încurajează colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice (DEEE), ca gest responsabil față de mediul înconjurător și comunitate, pentru a proteja natura.

Orașul este reprezentat de Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”, echipa de la Școala Primară nr. 1 din subordine fiind coordonată de prof. Mihaela Funar, iar cea de la Clubul Copiilor, de prof. Alexandru Zaharia.

,,Vrem să trăim într-o țară curată, cu o natură frumoasă, într-o societate care respectă legea, mediul și oamenii” – spun tinerii pecicani.

Deșeurile electrice poluează foarte mult și nu trebuie păstrate sau aruncate. Reducerea acestor riscuri depinde de ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunitatea noastră.

„Noi, elevii din Pecica și satele aparținătoare, părinții, profesorii, organizăm activități creative și de informare prin care mobilizăm cetățenii să colecteze responsabil deșeurile, pentru a reduce poluarea și a respecta obiectivele cantitative de colectare, impuse de normele europene” – adaugă ei.

Toți locuitorii, firmele și instituțiile din oraș pot contribui la succesul copiilor, aducând deșeuri electrice mici, becuri și baterii la cele două puncte (Școala Primară nr.1 – Strada 2 nr.35 și Clubul Copiilor – Strada 2 nr.60) sau predând deșeurile electrice mari, gratuit, prin programare, la numărul de telefon gratuit 0800 444 800.

Cu acest gest responsabil, Suporterii Patrulei locale încurajează efortul voluntarilor și îi susțin să se remarce în competiția interjudețeană.

Proiectul se bucură de Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Asociaţia Română de Reciclare RoRec derulează, de mai mulţi ani, un parteneriat de succes şi cu Primăria Oraşului Pecica.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )