https://pecicanews.ro/
Participanţii la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, primiţi cu Pită de Pecica

Participanţii la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, primiţi cu Pită de Pecica

Aradul găzduieşte în perioada 20-22 martie una dintre cele importante evenimente în domeniul administraţiei publice: Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei.

Cei peste 150 de participanţi, reprezentanţi ai oraşelor şi regiuniulor din întreaga Uniune Europeană, s-au adunat la Palatul Administrativ, gazdele întâlnirii fiind preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Conform obiceiului, invitaţii au fost primiţi de cu pâine şi sare, oferită de tineri îmbrăcaţi în port popular. Astfel, Pita de Pecica a fost gustată de oficialităţile sosite din ţări din întreaga Europa.

La primirea invitaţilor a participat şi consilierul local prof. Anca Chevereşan, îmbrăcată şi ea în costum tradiţional şi prof. Vasile Peri, coregraful Păstrătorilor Tradiţiei seniori.

,,Am propus conducerii Adunării Regiunilor Europei organizarea Plenarei la Arad, pentru a marca prin acest eveniment internațional important rolul Aradului în Anul Centenar, cel mai important moment al istoriei statului român modern. Îi mulțumesc domnului președinte că a acceptat propunerea noastră și domnului primar că este partenerul Consiliului Județean în organizare. Ne dorim să prezentăm Aradul și România cu oamenii harnici de aici și cu administrațiile locale care găsesc soluții de dezvoltare în ciuda condițiilor grele în care muncesc. Ne dorim să prezentăm o Românie a oamenilor integri și angajați profund față de valorile europene, o Românie care nu admite să fie pe o altă cale decât calea europeană. După cum știți, Consiliul Județean Arad și-a propus să crească vizibilitatea județului Arad prin parteneriatele sale internaționale” -a declarat Iustin Cionca.

Preşedintele ARE, Magnus Berntsson s-a declarat impresionat de Arad și a subliniat faptul că este încântat de prezența sa în România, în anul sărbătorii Centenarului.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )