https://pecicanews.ro/
Parcul Natural Lunca Mureșului: dezvoltare durabilă prin ecoturism

Parcul Natural Lunca Mureșului: dezvoltare durabilă prin ecoturism

Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului a organizat astăzi o întâlnire publică de informare și conștientizare la sediul Primăriei Orașului Pecica.

„Punem la dispoziție zone de ecoturism, pentru a le putea proteja pe cele mai vulnerabile. Ecoturismul este modul ideal prin care se creează legătura dintre om și natură” – a explicat Fulviu Moga, directorul parcului.

Ieșirea în natură a devenit un trend, dar e nevoie de anumite restricții pentru protejarea peisajului, a habitatelor şi a speciilor specifice zonei. „Ne dorim dezvoltarea sustenabilă și durabilă a comunităților locale” – a adăugat directorul.

21% din suprafața totală a parcului se află pe raza orașului Pecica, iar colaborarea bună cu administrația locală, reprezentată la întâlnire de primarul Petru Antal și viceprimarul Miodrag Stanoiov, este esențială.

Întâlnirea a avut loc cadrul proiectului „Implementarea măsurilor necesare pentru revizuirea planului de management şi promovarea Parcului Natural Lunca Mureșului şi ariile protejate conexe”, cod MYSMIS 137866.

Managerul de proiect Mihai Pascu a prezentat aspecte de dezvoltare durabilă a zonei, prezentându-se oportunități de punere în valoare a valorilor naturale, cum ar fi deschiderea de pensiuni și promovarea unor produse tradiționale, folosind sigla ariilor naturale protejate.

Cu această ocazia a fost proiectat și documentarul de 28 de minute despre parc.

Filmul de prezentare a fost realizat de echipa cunoscutului documentar „România Sălbatică” și a fost prezentat, la începutul acestei săptămâni și elevilor de la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Parcul Natural Lunca Mureșului este una dintre 22 parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, arie protejată și zonă umedă de importanță internațională.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )