https://pecicanews.ro/
Parcul de agrement este, oficial, deschis (VEZI ORARUL)

Parcul de agrement este, oficial, deschis (VEZI ORARUL)

Până și vremea a ținut cu pecicanii: ploaia anunțată pentru întreaga zi a întârziat și a permis inaugurarea noului parc de agrement, construit în vecinătatea Fermei de Bivoli, din fonduri europene.

„Țineți minte că aici era un teren nefolosit? Acum avem un parc frumos, de care trebuie să avem grijă cu toții” – a dialogat primarul Petru Antal cu elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” și ai Școlii Gimnaziale nr. 2. la deschiderea festivă de astăzi.

Primarul a descris, pe scurt, proiectul „Îmbunătățirea mediului urban prin: reconversia si refuncţionalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională Vest a îndemnat copii să se joace în parc și să lase telefonul la o parte, chiar dacă va exista internet gratuit aici. Sorin Maxim a felicitat conducerea orașului pentru numărul mare de proiecte cu finanțare europeană.

Mă bucur că Pecica a obținut statutul de stațiune turistică de interes local, pentru că primăria are mai multe proiecte în domeniu: chiar aici, lângă parc se va exploata apa termală” – a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, îndemnând administrația locală să se concentreze mai mult pe turism. 

A luat cuvântul și primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, care a vorbit despre proiectele lor similare și a invitat pecicanii la lacul din comună.

După tăierea panglicii inaugurale ținute de dansatori ai Ansamblului Păstrătorii Tradiției și discursuri, viceprimarul Miodrag Stanoiov a condus elevii la locurile de joacă și la terenul de sport multifuncțional.

La inaugurare au fost prezenți mai mulți pecicani, curioși de felul în care arată cea mai nouă zonă de promenadă a orașului.

Intrarea este permisă zilnic, între orele 8 – 20, primăvara și toamna până la ora 21, iar vara până la miezul nopții.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )