https://pecicanews.ro/
Pacienți și angajați infectați la Centrul de Îngrijire și Asistență, aflat de săptămâni în carantină

Pacienți și angajați infectați la Centrul de Îngrijire și Asistență, aflat de săptămâni în carantină

Până astăzi, bilanțul local al infectărilor cu noul coronavirus nu dădea motive de panică, iar cei doi pacienți pecicani vindecați au reprezentat chiar o veste bună.

Comunitatea locală a fost alarmată vineri de vestea existenței unui focar de infecție cu COVID-19 la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a informat în cursul zilei autoritățile locale despre faptul că testele făcute aici au relevat un număr de 14 îmbolnăviri cu COVID-19.

„Testarea și recoltarea probelor au fost efectuate pentru toți beneficiarii și personalul din tura izolată la locul de muncă timp de 14 zile, în baza Ordonanței militare nr.8 , miercuri, 22 aprilie 2020, la solicitarea DGASPC Arad.  În prezent se așteaptă rezultatele a altor teste aflate în lucru la laborator. DGASPC Arad va adopta măsurile care se impun în asemenea situații, în urma anchetei epidemiologice, în acord cu dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Arad– a transmis directorul general al instituției, Erika Stark.

Unitatea funcționează în carantină de mai multe săptămâni, pacienții nu mai ies din curte, iar, ca o măsură preventivă, personalul lucrează în ture de câte 14 zile, timp în care nu are voie să părăsească Centrul de Îngrijire și Asistență.

Angajații din cealaltă tură, care ar trebui să intre mâine la lucru, nu au primit încă indicații clare, dar multora le este frică de o posibilă infectare.

Primarul Petru Antal a declarat că, deși unitatea funcționează în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, iar autoritățile locale nu au nicio competență sau atribuție, colaborează cu DSP și DGASPC pentru a implementa măsurile impuse de situație.

Vă reamintesc că avem cu toții datoria civică de a respecta măsurile impuse de starea de urgență, pentru a ne proteja pe noi și pe cei dragi și a împiedica infectarea cu coronavirus. Fiți responsabili, nu ieșiți din casă doar dacă este absolut nevoie, purtați mănuși și mască și vă respectați toate măsurile de igienă! – a declarat primarul orașului Pecica.

În Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Pecica sunt ocrotiți în total 47 de beneficiari și își desfășoară activitatea un număr de 32 de angajați.

La începutul lunii, un pacient de aici a decedat la spital și a fost testat pozitiv, dar nu se știe dacă a avut simptome în momentul internării, sau a contactat boala acolo.

DGASPC Arad spune că a instituit, încă din data de 25 februarie 2020, la toate unitățile aflate în subordine, măsuri de prevenire și minimizare a contactării și răspândirii infectării cu virusul COVID-19. Acestea au inclus accesul persoanelor străine și măsuri de dezinfecție cu substanțe specializate.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )