https://pecicanews.ro/
Ora Pământului, sâmbătă seara în Piața Regele Mihai I

Ora Pământului, sâmbătă seara în Piața Regele Mihai I

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Primăria Orașului Pecica și Cantus Mundi marchează și în acest an Ora Pământului prin cânt coral, sâmbătă, 30 martie 2019, de la ora 20:30, în Piața Regele Mihai I.

Sub sloganul internațional „Dăruiește naturii din energia ta!”, copiii dar și adulții deopotrivă vor cânta și se vor bucura împreună, fără a apela la alte resurse de energie decât propria lor stare de bine. Se vor cânta atât cântece cunoscute de către coriștii de toate vârstele, piese internaționale, cât și melodii folk, apreciate de publicul larg.

Ora Pământului este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții.

În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

 

Foto: arhivă

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )