https://pecicanews.ro/
Optimism înaintea ultimului meci din an (GALERIE FOTO)

Optimism înaintea ultimului meci din an (GALERIE FOTO)

Schimbarea de pe banca tehnică și dorința jucătorilor de a lăsa în urmă evoluția negativă de până acum s-au văzut în cel mai recent joc al echipei pecicane, care a avut o săptămână liberă înainte de ultimul meci al anului.

În partida cu liderul până atunci, CS Crişul Chişineu Criş, ACS Progresul Pecica a deschis scorul încă din minutul 15, printr-un șut de la distanță al lui Marco Enciu și și-a crescut avantajul cu doar trei minute mai târziu, prin Alexandru Capătă, care a dublat apoi (minutele – 18 și 25).

Scorul de 3-1 a fost stabilit în minutul 90 + 3, dar echipa a primit o bine-meritată porție de energie pozitivă.

La un moment dat, pe teren se aflau patru juniori pecicani (Fabian Burtic, Robert Bănățan, Vasile Răchită, Ovidiu Bănățan), moment observat și felicitat de primarul Petru Antal, ca o dovadă a succesului Centrului de Copii și Juniori, unde cresc zeci de jucători locali.

Echipa a jucat în formula: Zamfir – Tambor, Wild, Podină, Ștefan – Oancia, Saizu, Onișor – Arsene – Enciu, Capătă. Rezerve: Burtic – Telescu, Moraru, Ov. Bănățan, R. Bănățan, Răchită.

 „Vin să construim o echipă puternică, sunt fericit că voi lucra cu oameni de calitate” – spunea în vară, la sosirea la ACS Progresul Pecica, antrenorul Sorin Bălu.

Tehnicianul a luat locul lui Dan Stupar, care a petrecut trei sezoane la echipă și a promovat în Liga 3, dar s-a despărțit de Progresul la mijlocul lunii noiembrie, de comun acord.

Rezultatele nesatisfăcătoare au culminat cu înfrângerea de pe teren propriu, cu CSC Dumbrăvița, scor 1 – 4, lotul fiind preluat de antrenorii secunzi Laurențiu Telescu, Ioan Bănățan și Dan Țapoș până la încheierea turului, în 4 decembrie.

ACS Progresul Pecica a început campionatul 2021-2022 cu suflu nou și optimism, obiectivul propus fiind promovarea în play-off.

În prima etapă, fotbaliștii pecicani au jucat la Curtici, unde au terminat la egalitate, fără gol. A urmat încă un rezultat de egalitate, pe teren propriu, cu CS Avântul Periam, apoi o înfrângere, la Dumbrăvița (2-1).

În etapa a patra suporterii s-au putut bucura de victoria cu 0 – 2, la Chișineu Criș, urmată de un eșec, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

În partida jucată în 8 octombrie, pe stadionul din Pădurice, echipa a terminat la egalitate cu CS Gloria Lunca-Teuz Cermei (1 – 1),  apoi a pierdut, cu scorul de 3 – 2, deplasarea de la Lipova.

Progresul s-a întors victorios din Dudeștii Vechi, după ce a bătut cu 2-1 pe ACS Pobeda Stár Bišnov.

Meciul ACS Progresul Pecica – CS Frontiera 2004 Curtici, din 30 octombrie, s-a terminat fără gol, după care fotbaliștii pecicani au putut sărbători victoria de la Periam.

Sâmbătă, zi de meci

După o săptămână de pauză, fotbaliștii pecicani, aflați pe locul șase al clasamentului, joacă ultimul meci din an pe teren propriu, sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 13, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, liderul clasamentului.

Foto: Cătălin Bereș

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )