https://pecicanews.ro/
O companie locală solicită înființarea de clase profesionale de mecanică

O companie locală solicită înființarea de clase profesionale de mecanică

Marți, 27 noiembrie 2018, la Sala festivă a Primăriei Orașului Pecica, a avut o loc o întâlnire între reprezentantul autorității locale, domnul primar Petru Antal, reprezentanții companiei ARSAT Industrie SRL – Director de Producție, domnul Daniel Moldovan, Manager Calitate ing. Vlad Coropciuc, primarii din localitățile învecinate: doamna Letiția Stoian – Semlac, domnul Ilie Cheșa – Secusigiu, domnul Mircea Totorean – Șeitin, domnul Iosif Norbert Orth – Pereg, Inspectorul şcolar pentru Învăţământ profesional, tehnic prof. ing. Vasile Borza, directorii Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica – domnul prof. Daniel Toth, doamna prof. Blazena Karkus, doamna director a Școlii Gimnaziale nr. 2 Pecica, prof. Eszter Bacsilla, directorii școlilor din localitățile învecinate – doamna prof. Daniela Vădăsan, doamna prof. Ionela Măietec, doamna prof. Vladenka Mazuch, membrii Consiliului de Administrație la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, doamna prof. Lunița Irean și doamna prof. Marta Balazs, președinta Asociației Părinților Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, doamna dr. Anamaria Creț, diriginții claselor a VIII-a de la școlile pecicane, precum și părinți ai elevilor din aceste clase.

Această întâlnire a avut ca scop exprimarea publică a dorinței companiei ARSAT Industrie SRL de a se implica în educația tinerilor pecicani pe un traseu profesional solicitând înființarea a două clase de învățământ dual, specializarea mecanică, la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Ideea prezentată a fost susținută de primarul orașului Pecica, domnul Petru Antal, care a și argumentat necesitatea implementării ei.

Domnul director al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” prof. Toth Daniel a evidențiat diferențele dintre vechiul sistem de învățământ profesional și cel actual, a expus avantajele și beneficiile urmării învățământului dual.

Domnul Inspector Vasile Borza a subliniat importanța orientării tinerilor spre învățământul profesional și dual explicând oportunitățile pe care le prezintă aceste meserii precum și nevoia de a forma profesioniști în aceste domenii.

Directorul de Producție al companiei ARSAT Industrie SRL a motivat nevoia de a forma tinerii din zonă pe specializarea mecanică prin extinderea firmei și creșterea necesarului forței de muncă.

A urmat o prezentare a companiei, atât verbal cât și vizual, prin rularea unor filmulețe, pornind de la ce își propune compania pentru viiitor, prezentând mediul de lucru, tehnologia folosită, produsele realizate, care sunt clienții principali și chiar prezentând pe scurt situația financiară.

Doamna director Eszter Bacsilla a propus organizarea unor vizite tematice la companie, atât cu elevii cât și cu părinții, pentru a-și forma o viziune corectă și concretă asupra activității acesteia. Propunerea a fost salutată și acceptată de reprezentanții companiei.

Părinții prezenți au putut vedea și modelul de contract de parteneriat ce ar urma să fie semnat, au pus întrebări referitoare la modul de lucru, la condiții, beneficii, șansa de a evolua în cadrul companiei, posibilitatea de întrerupere a contractului, s.a.

Conducerea Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica susține și salută inițiativa operatorului economic și dorința de implicare a acestuia în formarea profesională duală, considerând indispensabilă necesitatea corelării sistemului de învățământ pecican cu nevoile locale ale pieței muncii. Conducerea liceului urmează să ia toate măsurile și să întreprindă demersurile necesare pentru a concretiza intenția exprimată.

Prof. Camelia Chifor

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )