https://pecicanews.ro/
Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit trei per mia de locuitori la Pecica

Numărul cazurilor de COVID-19 a depășit trei per mia de locuitori la Pecica

Duminică, 8 noiembrie, Pecica a intrat în rândul localităților din județul Arad în care incidența cazurilor de COVID-19 raportate per mia de locuitori a depășit 3 cazuri per mia de locuitori, numărul cazurilor active apropiindu-se de 50.

Cetățenii au fost informați despre situație printr-un mesaj primit telefonul mobil prin sistemul RO-ALERT.

România se află, începând din astăzi, în carantină parțială, într-o încercare a autorităților de a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Aceasta presupune unele restricții pentru populație și a fost programată să dureze o lună, perioadă la finele căreia se va analiza dacă măsurile trebuie prelungite sau suplimentate.

Carantina parțială înseamnă, printre altele, că purtatul măștii a devenit obligatoriu peste tot în țară, magazinele se închid la ora 21, iar circulația este restricționată pe timpul nopții.

Școlile și grădinițele au cursuri doar online iar mulți angajați muncesc de acasă pentru a limita folosirea transportului în comun.

Petrecerile, sub orice formă, sunt interzise în această perioadă.

„Situația la nivel național și european este îngrijorătoare, motiv pentru care vă îndemn să purtați mască de protecția în toate spațiile închise și în cele deschise aglomerate, să vă spălați des mâinile și să respectați distanța fizică. Prin aceste măsuri simple putem evita înmulțirea cazurilor de COVID-19 în orașul nostru!” – a reiterat primarul Petru Antal.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )