https://pecicanews.ro/
Nu uita că ești român!

Nu uita că ești român!

,,Românește-așa a fost

Să te-nduri după putere,

Să fii bun cu cel ce-ți cere

Milă și-adăpost!

Momente magice, de înalt patriotism, s-au consumat joi, 28 noiembrie, cu ocazia activității interactive: copii – educatoare – părinți, a grupei mijlocii de la Grădinița p.p. Pecica.

Animați de sentimente alese precum dragostea și respectul față de neam și țară, românașii noștri, conduși cu iscusință și înalt profesionalism de educatoarele lor, într-un cadru feeric, au recitat și au cântat sub faldurile tricolorului.

Copiii ne-au dat o adevărată lecție de patriotism atunci când au interpretat cântecele-imn, zestrea de netăgăduit a românilor: ,,Tu, Ardeal”; ,,Noi suntem români”; ,,Nu uita că ești român”, ș.a. Au încins, mai apoi, o horă bănățeană – românească, cine-o joacă să trăiască!

Partea a doua a activității a constat în confecționarea împreună cu părinții a însemnului nostru sfânt – steagul tricolor. Fiecare echipă și-a prezentat lucrarea în mod inedit: au creat versuri, cântece sau dansuri, pe care le-au prezentat în fața spectatorilor curioși. Punctul culminant l-a constituit dansul ,,Hora Unirii”, când absolut toată suflarea din minunata sală a cântat și a dansat, cu ochii în lacrimi și sufletul debordând de emoție…

Mulțumim tuturor celor implicați în reușita activității!

La mulți ani, românași frumoși la chip și la suflet!

La mulți ani, România noastră dragă!

 

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Moș                                

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )