https://pecicanews.ro/
„Niciun contribuabil nu va pleca neservit din primărie”

„Niciun contribuabil nu va pleca neservit din primărie”

Aceasta este declarația primarul Petru Antal cu privire la restricțiile impuse, de luni, de Guvern pentru a stopa răspândirea SARV-Cov2.

Administrația locală a analizat activitatea fiecărui serviciu și compartiment care are relații cu publicul și a luat măsurile necesare.

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1161/25.10.2021, accesul în instituțiile publice și magazine (în afara alimentarelor și a farmaciilor) este permis doar persoanelor vaccinate de cel puțin 10 zile, celor care prezintă un test negativ valabil sau fac dovada trecerii prin coronavirus în ultimele șase luni.

Participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale, administrativ-jurisdicționale și a celor administrative din motive de ordine și siguranță publică (avocați sau cetățeni care plătesc amenzi) și persoanele care necesită prestații sociale (solicită sau depun diferite documente la Direcția de Asistență Socială) sunt exceptate de la regulă.

Accesul în curte este liber, iar aici contribuabilii vor fi verificați și îndrumați spre ghișeele exterioare ale serviciilor primăriei (agricol, urbanism, casierie), fără a fi nevoiți să intre în birouri.

În ceea ce privește Serviciul de Stare Civilă și cel de Evidența Populației (clădirea de lângă parc), persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-Cov2, li se asigură accesul la serviciile publice prin apelarea funcționarului cu ajutorul soneriei de la intrarea în sediu.

Cetățenii sunt încurajați să profite și de soluțiile online, puse la dispoziție prin pagina de internet www.pecica.ro.

Portalul a fost regândit şi actualizat, acum există chiar două modalități de plată online.

În cadrul sistemului propriu (CityOn), contribuabilii pot afla, în timp real, prin introducerea Codului Numeric Personal, cât au de plată şi pot plăti suma în doar câteva minute.

A doua posibilitate este plata online prin platforma Ghişeul.ro, unde pot fi plătite impozitele şi taxele locale, dar fără a avea detalii despre bunurile aflate în proprietate.

Crearea unui cont pe www.ghiseul.ro oferă, în schimb, posibilitatea cetățenilor să achite impozite, contribuții, la bugetul de stat, cum ar fi: impozitul pe venit, contribuții sănătate etc.

Numărul cazurilor active raportate la nivelul oraşului Pecica a ajuns la 140, ceea ce înseamnă o incidență de 9,79 la mia de locuitori, procentul celor vaccinaţi fiind de 22,59%.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )