https://pecicanews.ro/
Crescători de animale din Pecica, Turnu și Sederhat, în topul județean

Crescători de animale din Pecica, Turnu și Sederhat, în topul județean

Județul Arad are 15.808 crescători de animale, în gospodării şi combinate zootehnice – arată cele mai recente statistici.

Cel mai frecvent, în gospodăriile arădenilor sunt crescuți porci, deși raportat la total, numărul lor nu este cel mai mare.

În mod surprinzător, în județ predomină creșterea oilor, ca număr de efective. Astfel, numărul total de animale domestice din judeţ este de 57 613 de vite, 660 009 de oi, 19 487 de capre și 46 440 de porci.

Ca efectiv de animale domestice, în județ sunt înregistrate peste 783 de mii. Un număr semnificativ de animale sunt crescute pe raza orașului Pecica și a satelor aparținătoare.

A treia exploatație ca număr de animale din județ este la Turnu: ferma Magus, cu un număr de 2018 de oi.

La bovine, pe ultimul loc al podiumului se află societatea Interglobal, de la intrarea în Pecica dinspre Arad, cu 1709 de animale, pe listă regăsindu-se și Gheorghe Miuțescu, cu efectivul de 220 de vite de la ferma sa din Turnu.

În topul județean se află și Perta Zamfira, din Sederhat, cu un număr de 669 de capre.

Alături de aceștia, în oraș și în satele aparținătoare funcționează mai multe ferme și sunt crescute animale în numeroase gospodării private.

„Deși crotalierea animalelor a devenit deja o uzanță în județ, cele care nu sunt luate în evidență nu reprezintă încă excepții. Situația neînregistrării animalelor se întâlnește mai ales în micile gospodării” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Foto: captură de ecran Ferma Interglobal / canalul de Youtube al revistei Ferma

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )