https://pecicanews.ro/
100 de cazuri la Pecica: mască obligatorie peste tot,  carantină de weekend şi rată de vaccinare scăzută

100 de cazuri la Pecica: mască obligatorie peste tot, carantină de weekend şi rată de vaccinare scăzută

Numărul îmbolnăvirilor raportate la nivelul oraşului creşte în permanenţă, iar ca urmare a depășirii pragului de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, în Pecica şi în satele aparţinătoare sunt în vigoare noi reguli.

Astfel, este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise, cu excepția persoanelor care „desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”. 

Mai mult de atât, a fost introdusă interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00 – 5:00, cu excepția deplasării în interes profesional, pentru urgențe medicale sau îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie. Ataşez modelul de declaraţie pe propria răspundere care trebuie avută în aceste cazuri.

Programul activităților economice (restaurante, magazine etc.) este permis până la ora 22:00.

Restricția de circulație nu se aplică persoanelor care au schema completă de vaccinare de cel puțin zece zile ori se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul.

Dacă se trece de pragul de 7,5 la mie, restricţia de circulaţia se va aplica şi în fiecare zi a săptămânii.

Numărul cazurilor active raportate la nivelul oraşului Pecica a ajuns la 100, ceea ce înseamnă o incidență de 6,99 la mia de locuitori, procentul celor vaccinaţi fiind de 22,59%.

Autorităţile locale roagă cetăţenii să se imunizeze: Centrul de Vaccinare Pecica este deschis de luni până duminică, între orele 8 – 20, serul Pfizer fiind administrat fără programare.

Pecicanii care preferă vaccinul Johnson & Johnson, cu o singură doză, se pot adresa cabinetului medical dr. Ovidiu Maier, pentru programare, iar locuitorii din Turnu, la dr. Gabriela Lucan.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )