https://pecicanews.ro/
Masca a devenit obligatorie și pe stradă

Masca a devenit obligatorie și pe stradă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate localitățile din județele în care incidența cazurilor de infectare cu coronavirus depășește 1,5 la 1000 de locuitori.

Potrivit Hotărârii nr. 51 din 02.11.2020:

„Art. 2 (1) Se propune modificarea valorii ratei de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de la care este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, în sensul reducerii acesteia de la 3 la 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică la nivelul tuturor localităților dintr-un județ, dacă rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel județean rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităților unde aceasta depășește 1,5/1.000 de locuitori.”

Măsura are drept scop împiedicarea transmiterii accentuate a virusului, care pune o presiune uriașă asupra sistemului medical.

De asemenea, prin Hotărârea nr. 68 din 03.11.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad se stabilește, printre altele, că:

„Art. 12. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise, aglomerate sau neaglomerate, din toate unitățile administrativ-teritoriale situate în județul Arad.”

Potrivit celui mai recent raport al Direcției de Sănătate Publică a județului Arad, la Pecica rata de infectare este de 2,37 per mie.

În oraș s-a raportat o singură îmbolnăvire nouă, numărul cazurilor active scăzând la 31.

Din 2 iulie și până în 2 noiembrie, s-au înregistrat, în total, 87 de cazuri de COVID-19 la Pecica.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )