
Mărturii de după gratii și provocări periculoase de pe TikTok, prezentate părinților
Părinții care au ales să meargă, sâmbătă, la întâlnirea cu reprezentanții mai multor autorități județene au avut parte de o discuție interactivă practică și utilă despre pericolele reale și virtuale la care sunt expuși elevii.
La eveniment au luat parte 24 de părinți, ei având ocazia de a dialoga cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară, polițiștii orașului Pecica și reprezentanții mai multor instituții: Penitenciarul Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și Direcția de Sănătate Publică Arad.

Două persoane private de libertate au răspuns la întrebările participanților, prin apel video, au împărtășit experiența lor de viață, cauzele și motivul pentru care au ajuns în spatele gratiilor.
Săptămâna trecută, polițiștii și specialiștii arădeni s-au întâlnit și cu elevii Școlii Gimnaziale „Ormós Zsigmond” și cei ai Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”.

Evenimentele au avut ca teme violența în mediul școlar, traficul și consumul de droguri, provocările mediului online, și au încurajat participanții să adreseze întrebări și să găsească împreună soluții la diminuarea riscurilor și vulnerabilităților vieții din mediul școlar și din afara lui.

Scopul campaniei este clar: prevenirea victimizării minorilor, combaterea delicvenței juvenile și a infracționalității în școli, precum și lupta împotriva traficului de droguri.
„Siguranța copiilor este responsabilitatea comună a părinților, profesorilor și întregii comunități”– spun organizatorii.
De apreciat modalitatea de abordare deschisă și directă a reprezentanților instituțiilor implicate în campanie, mai eficientă și mai atractivă, speră aceștia.
Următoarea discuție, intitulată „Școala părinților”, va avea loc în data de 5 martie, începând cu ora 17, tot în sala festivă a Primăriei Orașului Pecica.