https://pecicanews.ro/
Luni pline la Casa Sătească din Turnu (GALERIE FOTO)

Luni pline la Casa Sătească din Turnu (GALERIE FOTO)

De la începutul verii, activităţile se ţin lanţ la Casa Sătească a Asociaţiei Pro Pir Kult din Turnu.

La finalul lunii mai, mai multe grupuri de copii au fost în vizită, printre care şi micuţii de la Grădiniţa cu Program Prelungit din Pecica, alături de educatoare.

În data de 4 iulie echipa torneană coordonată de Tóth Piroska şi Suttyák András a organizat „Olimpiada Țărănească”, o iniţiativă care s-a bucurat de succes la precedenta ediţie, ţinută cu câţiva ani în urmă.

Participanţii ediţiei din acest an au fost elevii participanţi la Tabăra de limba maternă, organizată pentru tinerii din localităţile arădene unde nu există învățământ în limba maghiară.

Printre probe s-a numărat  căutarea de ouă de găină în fân, căratul apei, transportatul cu roaba sau trasul frânghiei. Ca la orice olimpiadă, nu a lipsit spectacolul de închidere, prezentat sub forma unui recital de flaut.

Pe lângă diplome, câştigătorii, dar şi toţi participanţii au gustat „pizza ţărănească”, langoşul pe vatră cu smântână, şuncă şi ceapă.

În data de 12 iulie membrii taberei tineretul creștin din Orosháza (Ungaria) au petrecut o zi la Turnu, pentru a se familiariza cu muncile de altă dată, torsul, țesutul și pregătirea de langoș pe vatră.

Câteva zile mai târziu, echipa Asociaţiei Pro Pir Kult a fost prezentă la cea de XXI-a ediţiei a Zilei Secerişului în oraşul maghiar Szarvas, eveniment la care participă an de an.

La manifestare oraşul Pecica a fost reprezentant şi de Ansamblul Búzavirág, care a impresionat publicul cu dansurile maghiar şi ţigăneşti.

Activităţile vor continua toată vara, fiind aşteptate mai multe grupuri.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )