https://pecicanews.ro/
Lipsa călătorilor pune în pericol autobuzul local (VEZI ORARUL COMPLET)

Lipsa călătorilor pune în pericol autobuzul local (VEZI ORARUL COMPLET)

Necesitatea transportului public local a revenit, periodic, în actualitate. Cu câțiva ani în urmă chiar a existat o tentativă, care a funcționat doar câteva luni, din lipsă de călători.

Primarul Petru Antal speră ca istoria să nu se repete și roagă pecicanii să profite de mijlocul de transport care circulă de luni până vineri în oraș.

„Funcționarea autovehiculelor puse la dispoziție generează costuri pe care noi toți, contribuabilii, trebuie să le plătim din bugetul local, iar dacă autobuzele circulă fără călători sau cu foarte puțini călători, vom fi nevoiți să restrângem funcționarea sau chiar să renunțăm la acest serviciu. De aceea vă îndemn să folosiți transportul public local cât mai des posibil!” – spune primarul.

Cursa locală de autobuz funcționează din 14 septembrie, iar în urma analizei primelor trei săptămâni de activitate a reieșit că este folosită de foarte puțini călători.

Nici măcar elevii pecicani, care ar trebui să fie principalii beneficiari, nu folosesc transportul public local, chiar dacă ei au gratuitate.

Traseul cuprinde toate stațiile existente în Pecica, diferența față de rutele spre Arad fiind că autobuzul merge până în zona Iril, de unde se întoarce la fosta Moară Ghizela, continuând spre centru.

Cele 13 stații sunt: SMA (stația de carburanți Diesel Point Acces de pe colț cu Drumul Peregului), Moara Mică, Magazinul Gecalini, Pepco, Moara Ghizela, Irha, Centru, Poștă, Ghiuțoaie, Furnica, Liceu, Juncanu și Gară.

Din motive de eficiență, de la 1 octombrie, orarul a fost modificat și este următorul:

plecare de la SMA la orele 7:20 (sosire la Gară la 07:45), 11:20 (sosire la Gară la 11:45) și 12:45 (sosire la Gară la 13:10);

plecare de la Gară la orele: 10:30 (sosire la SMA la 10:55), 12:10 (sosire la SMA la 12:35) și 14 (sosire la SMA la 14:25).

Cursele sunt dedicate tuturor cetățenilor, biletul de 3 lei poate fi cumpărat de la șofer.

După-masa, cursa locală asigură doar transportul elevilor, cu plecare de la Gară spre SMA, la orele 16:25 (doar luni și vineri), 17:15 și 18:05 (ambele zilnic, de luni până vineri).

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )