https://pecicanews.ro/
La vară începe modernizarea drumului Pecica – Turnu

La vară începe modernizarea drumului Pecica – Turnu

Peste dalele de beton, care asigură o fundaţie stabilă, se va turna asfalt, iar drumul va fi lărgit, pentru a face loc celor două benzi de circulație – acesta este, pe scurt, esenţa contractului de proiectare şi execuţie semnat miercuri de către preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA) şi reprezentantul PORR Construct referitor la drumul Pecica – Turnu (709J).

Iustin Cionca a spus că proiectul în valoare de 8,445 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene, este împlinirea unui vis mai vechi al tornenilor, dar şi al său, de pe vremea când era primar şi căuta, împreună cu actualul edil, Petru Antal, soluţii de finanţare pentru obiectiv.

„Prin modernizarea drumului tornenii vor putea ajunge mai repede la Pecica pentru a-şi rezolva problemele” – a adăugat primarul Petru Antal.

Pe drumul acoperit cu dale de beton cu decenii în urmă distanţa dintre oraş şi cel mai mare sat aparţinător este de aproximativ 12 kilometri, în timp ce pe traseul înconjurător, pe Drumul Naţional 7, sunt şapte kilometri în plus.

Urmează elaborarea documentaţiei şi obţinerea avizelor, începerea lucrărilor fiind preconizată în luna iulie sau august.

La semnarea contractului au fost prezenţi cei doi vicepreşedinţi ai CJA, Sergiu Bîlcea şi Răzvan Cadar, viceprimarul Miodrag Stanoiov, managerul public Monica Velici, membri ai Consiliului Local Pecica, reprezentanţi ai presei, precum şi cetăţeni din Pecica şi Turnu.

Preşedintele CJA  a spus că se investeşte constant în reţea de drumuri judeţene pentru a stimula dezvoltarea localităţilor.

În ceea ce priveşte drumul Pecica – Turnu, se doreşte şi scoaterea vehiculelor lente (utilaje agricole, căruţe etc.) de pe drumul naţional, modernizarea traseului încadrându-se în strategia de dezvoltare a drumurilor din zona transfrontalieră.

Tot în sala de şedinţă a Primăriei Oraşului Pecica a fost semnat şi contractul referitor la drumul judeţean dintre comunele Grăniceri şi Pilu.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )