https://pecicanews.ro/
Iubește-ți patria, copile, că-i locul cel mai sfânt!

Iubește-ți patria, copile, că-i locul cel mai sfânt!

În spiritul patriotismului local, copiii grupei Mare „A” , de la grădinița P.P 2 Pecica, coordonați de educatoarele lor Alexandra Tania Chirea și Tatiana Moș, au desfășurat o activitate inedită, prin intermediul căreia am contribuit cu toții la promovarea brandului local: Pita de Pecica.

Astfel am spus „Povestea pâinii”, de la bobul de grâu… la „pâinea noastră cea de toate zilele”. Apoi, fetele și-au ales ingredientele și au frământat cu dragoste și interes sporit, aluatul pe care l-am pus la copt.

Între timp, băieții au „sfărmat cucuruz” cules din ograda bunicilor. Într-o atmosferă de adevărată clacă românească, am recitat, am cântat și am jucat cu toții, animați de mândria de a fi români!

Desigur, la final de activitate doamna bucătăreasă a intrat triumfal și ne-a servit cu pita făcută chiar de noi!

Totul a fost filmat de o echipă de profesioniști de la televiziunea Euronews România, însoțiți de doamna ing. dr. Marinela Petran.

Am sărbătorit, apoi, în avanpremieră Ziua Națională, într-un loc încărcat de spiritualitate românească: Muzeul de Etnografie și Folclor Vladimirescu.

Acolo, într-un decor absolut superb, înconjurați de obiecte ale artei populare românești, cu iz de istorie milenară, am vorbit despre țara noastră, am recitat, am cântat și am dansat Hora Unirii, ținând în mâini simbolul sfânt : Tricolorul Românesc!

Dintre sute de costume populare ne-au zâmbit strămoșii , șoptindu-ne cu glas stins:

„Iubește-ți patria, copile,

Că-i locul cel mai sfânt!”

Și noi ne-o iubim cu înflăcărare!

Mulțumim din suflet, inimoasei doamne Maria Aiftincai și părinților acestor copii minunați!

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )