https://pecicanews.ro/
Înotătorul iordanian de origine pecicană a doborât recorduri la Budapesta

Înotătorul iordanian de origine pecicană a doborât recorduri la Budapesta

Echipa sportivului Khader Baqlah s-a impus în cea mai recentă etapă a Ligii Internaţionale de Înot (ISL) 2020.

Cali Condor participă la noua competiţie de elită în care 10 echipe din Europa, America de Nord şi Asia se înfruntă, timp de peste o lună, la Budapesta.

Sportivul de doar 22 de ani este pe jumătate pecican, mama sa fiind Iudita Sisa, căsătorită cu Bishara Baqleh, cu care au fost colegi la Universitatea Politehnică din Timişoara.

Bunica sa trăieşte la Pecica şi este foarte mândră de cariera sportivă a nepoţilor săi.

La fel ca şi sora sa mai mare, Talita, Khader înoată de la o vârstă fragedă şi a adunat pe parcursul anilor zeci de medalii, fiind unul dintre cei mai buni sportivi ai generaţiei sale.

Participant la Jocurile Olimpice de Tineret de vară 2014 din Nanjing (China) şi la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, el a studiat inginerie până în această vară la Universitatea din Florida, unde a devenit campion la probele de 200 liber şi ştafetă 4 × 200 liber în campionatul Conferinţei de Sud-Est (SEC).

Din luna septembrie Baqlah s-a mutat pe cealaltă coastă a SUA şi s-a alăturat echipei Cali Condor din statul California.

De la mijlocul acestei luni, sportivul de origine pecicană se află în capitala maghiară, unde concurează cu 300 dintre cei mai buni înotători din 50 de ţări, pentru premii de peste 6 milioane de dolari.

Clubul său a câştigat două dintre acestea, fiind pe primul loc în clasamentul final, înaintea clubului maghiar Iron, condus de multipla campioană la înot, Hosszú Katinka.

În fiecare etapă concurează patru echipe, cu câte 12 sportivi la masculin şi la feminin, după zece etape având loc seminfinalele şi finala (în 22 noiembrie).

Competiţia se desfăşoară fără public, iar sportivii locuiesc „în bulă”, la fel ca şi jucătorii din campionatele naţionale din SUA, adică nu părăsesc locul de desfăşurare a competiţiei.

Khader Baqlah a avut şi el o performanţă bună în Duna Arena din Budapesta şi a reuşit să doboare recordul iordanian atât la 200 metri liber (1:44.59 de minute), cât şi la 400 metri liber (3:43.41 de minute).

În trecut, el a stabilit recorduri naţionale noi în Iordania pentru probe de înot liber la mai multe categorii, dar şi la individual mixt.

Foto: Facebook / Cali Condor & Khader Baqlah

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )