INEDIT: Cea mai mică biblie din lume, ce poate fi citită doar la microscop, expusă în județul Arad

INEDIT: Cea mai mică biblie din lume, ce poate fi citită doar la microscop, expusă în județul Arad

O expoziție destinată Bibliei a fost deschisă la Curtici, vizitatorii putând vedea cea mai mică biblie completă din lume care poate fi citită doar la microscop.

Expoziția poate fi vizitată, în perioada 20 – 24 noiembrie, zilnic între orele 9 și 18.30 în locația Bisericii Baptiste de pe strada Horea nr. 26. Expoziția conține sute de exponate ce fac parte din colecţia personală a pastorului Ionel Tuţac.

Așa cum menționam mai sus, în cadrul acestei expoziții este expusă cea mai mică biblie completă din lume care poate fi citită doar la microscop. Vizitatorii vor mai putea vedea o pagină din cea de a doua Biblie tipărită care datează din anul 1475, Evangheliarul lui Grigore Calimachi (există doar 2 exemplare, una în aceasta colecție și una in biblioteca de la Bălți ), Biblia care a aparținut evanghelistului Billy Graham, Biblia Jubiliară a lui Samuil Micu Klein 1795, Biblia Mitropolitului Andrei Șaguna.

Evenimentul face parte dintr-un proiect iniţiat de Asociaţia Renaşterea Familiei în colaborare cu Biserica Crestină Baptistă Curtici şi va cuprinde pe lângă expoziţia de Biblii, și o expoziție de manuscrise religioase vechi, vor fi organizate dezbateri teologice,  concursuri tematice, concerte de muzică religioasă, vor putea fi vizionate filme documentare etc. Intrarea este liberă.

Vernisajul expoiției a avut loc marți seara, de la ora 18,30.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )