https://pecicanews.ro/
În spiritul Sărbătorilor de iarnă…

În spiritul Sărbătorilor de iarnă…

Motto: „Obiceiurile și tradițiile românilor sunt miracole conservate în sufletul satului românesc, venite din rădăcinile neamului .” (Mărioara Murărescu)

Prima mare sărbătoare religioasă a iernii, Sfântul Nicolae, ne-a găsit dornici de a o cinsti cum se cuvine.

Astfel, împreună cu copiii noștri din grupa Mare „A”, Grădiniță P.P 2 Pecica, am desfășurat o activitate interactivă împreună cu părinții. Fiind o activitate de tip interdisciplinar, am „navigat” prin mai multe categorii de activități: am povestit la „gura sobei”, am numărat ghetuțe și cadouri, am căutat în sacul „fermecat” cadourile Moșului, denumindu-le corect, am cântat și am dansat, transformându-ne în „Moșii jucăuși”.

Au urmat apoi Atelierele de creație, în cadrul cărora, împreună cu părinții am confecționat ghetuțe.

Marea surpriză a fost la ieșirea din sala de grupă, unde ghetele copiilor erau pline de cadouri de la Moș Nicolae.

Ne-am făcut un obicei din a ne plimba an de an cu Tramvaiul Moșului, străbătând orașul Arad în lung și-n lat. Cu prezența-i plăcută, Moș Crăciun a descins în mijlocul nostru oferind copiilor dulciuri și căldură sufletească!

Am continuat periplul printre Sărbătorile Iernii, cu un regal de colinde, versuri, cântece de iarna, obiceiuri și tradiții nemuritoare prezentate de către copiii noștri pe scena Casei de Cultură a orașului nostru. Pe tot parcursul spectacolului, desigur, personajul nelipsit a fost Moș Crăciun, care ne-a împărțit cu generozitate crâmpeie din sufletul său minunat!

Respectând tradiția, am pornit a colinda, pe la case a ura, pe oameni a-i bucura!

„Noi, românii, am învățat a colinda de la îngeri ” (IPS Ioan, Mitropolitul Banatului) Așa că, am răspândit spiritul Crăciunului prin colindele strămoșești…și ușile ni s-au deschis, la fel și sufletele gazdelor noastre minunate: Primăria Pecica, Liceul Teoretic Pecica, Școală Gimnazială Nr. 2 Pecica, Pompierii Orașului Pecica și domicilii particulare.

Au răsunat clinchete de clopoței și glasuri zglobii, aducând vestea Nașterii Pruncului Iisus.

Colindele noastre au răsunat și pe scena de la Târgul de Crăciun din Arad, unde tulnicele i-au anunțat pe cei prezenți că cei mai mici pecicani sunt acolo, pe scenă! Desigur, colindăm, Doamne, colind acolo unde vom sărbători cu toții Crăciunul și anume în Biserică ! Cu mic, cu mare vom colinda, încheind seria de activități închinate Sărbătorilor Iernii.

Sărbători fericite, cu pace și sănătate vă urează cu drag copiii alături de părinții și educatoarele lor,

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )