https://pecicanews.ro/
În așteptarea Iepurașului… (GALERIE FOTO)

În așteptarea Iepurașului… (GALERIE FOTO)

Motto: „Fă-te, suflete, copil Și strecoară-te tiptil” ….. Ca să poți să te mai bucuri…” – (Tudor Arghezi)

Apropierea Sărbătorilor Pascale ne umple sufletul de bucuria Învierii, a revenirii naturii la strălucirea ei primăvăratecă…

Deschidem fereastra către înflorita natură, să ne pătrundem plăcut de miresmele catifelate… Copiii așteaptă cu sufletul la gură surprizele Iepurașului…

De aceea, noi educatoarele grupei mici A de la Grădinița P. P. 2 am organizat o activitate de tip outdoor, care să le capteze atenția deopotrivă celor mici și celor mari…

Am ales o locație minunată prin concepția clădirilor și așezarea ei în mijlocul naturii atât de darnice în frumusețe și culoare. La Ferma de bivoli, căci despre ea este vorba, ne-au „așteptat” cu urechile ciulite, iepurașii – personaje atât de „căutate” în aceste zile.

Ca să nu-i dezamăgim, am urcat pe scenă și am interpretat, cu frenezia specific copilărească, jocuri muzicale și cântece de primăvară, în acordurile vântului călduț, care ne dădea târcoale… Coborând de pe scenă, copiii au fost puși în situația de a căuta prin iarbă ouăle „ascunse” de Iepuraș și de a le așeza în funcție de modelele pictate pe ele.

Am trecut apoi la mese, la umbra plantelor decorative care împodobesc atât de frumos băncuțele, vopsind ouă de Paști. A urmat o pictură inedită pe folie transparentă, un mijloc ingenios de a reprezenta caracteristicile primăverii.

Micii artiști au fost răsplătiți de domnișoara Iepuroaică Nina, cu dulciuri și surprize pe măsura muncii depuse. Mulțumim domnișoara director prof. Blazena Karkus că ați fost alături de noi și ați apreciat cu ochi critic, de specialist lucrările copiilor.

Mulțumim dragi părinți, că ați acceptat să fiți parte din scenariul nostru didactic, cu finalitate palpabilă: cultivarea respectului pentru sărbători și tradiții, în suflet de copil…!

Sărbători luminate tuturor!

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )