https://pecicanews.ro/
Front comun pentru oprirea abandonării câinilor

Front comun pentru oprirea abandonării câinilor

Administraţia locală întâmpină dificultăţi serioase în ceea ce priveşte rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din Pecica şi din satele aparţinătoare, motiv pentru care solicită ajutorul cetăţenilor.

În ciuda faptului că animalele fără stăpân sunt adunate în mod periodic de pe domeniul public şi transportate la adăpostul pentru câini comunitari din Arad, în câteva zile reapar alte exemplare adulte pe străzile oraşului.

„Anul acesta am adunat 43 de câini hoinari de pe străzile oraşului. Suntem la începutul lunii martie şi am cheltuit deja 16 757 de lei din banii pecicanilor pentru strângerea câinilor fără stăpân, bani pe care i-am fi putut canaliza spre investiţii în folosul pecicanilor” – a explicat viceprimarul Miodrag Stanoiov.

Autoritățile locale au informaţii persoane fără suflet abandonează câini în zonele limitrofe din Pecica, Turnu şi Sederhat.

Din acest motiv autorităţile locale solicită ajutorul cetăţenilor: toţi cei care văd persoane care aduc şi eliberează câini pe domeniul public sau la marginea localităţii sunt rugaţi să sune la Poliţia Locală, între orele 6 – 22, la numărul de telefon: 0751.140.401. Dacă evenimentul se întâmplă în afara orelor de program, să anunţe în ziua următoare.

Un lucru important ar fi dacă ar putea fotografia sau filma cu telefonul aceste persoane, sau să noteze numărul de înmatriculare al mașinii celor care abandonează câinii, pentru a lua toate măsurile legale împotriva acestora persoane.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )