https://pecicanews.ro/
Finanțare europeană pentru o companie pecicană

Finanțare europeană pentru o companie pecicană

18 companii din Regiunea Vest au semnat recent contracte de finanțare în cadrul Regio – Programul Operational Regional 2014-2020 cu Agenția pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest la sediul din Timişoara.

La eveniment au participat reprezentanții firmelor care vor primi finanțare, alături de Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Finanțarea nerambursabila obținută de aceste companii este acordată în cadrul Regio –  POR 2014-2020, axa prioritara 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 A. – Microîntreprinderi şi Prioritatea de investiții 2.2 IMM.

Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele: construcții, industria prelucrătoare (fabricarea de echipamente electrice de iluminat, fabricarea echipamentelor de ridicat şi manipulare, fabricare motoare, generatoare şi transformatoare electrice, fabricarea utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului), dar şi în domeniul hotelier, domeniul prelucrării datelor, precum şi activități de inginerie şi consultanţă tehnică.

Printre acestea se numără şi o companie cunoscută din oraşul Pecica: Arsat Indusrtie SRL, care a câştigat 970 408,80 de mii de euro pentru consolidarea poziţiei pe piaţă a societăţii prin achiziţia de echipamente inovative şi performante.

În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 55,13 milioane euro – valoare ce reprezintă 200,04% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regionala este de 27,56 miloane de euro). Dintre acestea, 111 de proiecte au fost contractate, 95 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se afla in etapa de precontractare, iar 145 de proiecte au fost respinse, retrase sau reziliate.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )