https://pecicanews.ro/
Filarmonica de Stat din Arad vine sâmbătă la Pecica cu două spectacole

Filarmonica de Stat din Arad vine sâmbătă la Pecica cu două spectacole

Cea de a treia ediţie a Festivalului Internaţional Iubiţi Muzica Românească, organizat de Filarmonica de Stat din Arad, ajunge la Pecica, cu sprijinul Primăriei Oraşului Pecica, al Consiliului Local Pecica şi al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

Publicul pecican de toate vârstele este aşteptat sâmbătă, 12 octombrie, la Casa de Cultură, pentru a asista la spectacolele gratuite.

Cei mici sunt invitaţi, de la ora 17, la un spectacolul interactiv intitulat „Pe urmele instrumentelor muzicale”, care este, de fapt, un atelier de muzică și marionete.

„Copii, sunteți gata de aventură? Muzica și voia bună vă va însoți în căutarea meșteșugului de a făuri instrumente muzicale și chiar de a cânta la ele. Aveți și călăuze de nădejde: păpușile mânuite de Roxana și Doru Maniu, muzicienii Dorin Cuibariu și Dan Simion – pentru a îndrăzni să faceți primii pași spre muzică, asemenea oamenilor din preistorie” – sună invitația organizatorilor, intrarea fiind liberă.

Spectacolul destinat adulţilor: „Amintiri pentru suflete tinere” începe la ora 18, cu participarea interpreţilor: Sorin Dogariu – pian şi Florin Gherghel – vioară, alături de Corul academic al Filarmonicii de Stat Arad, dirijat de Robert Daniel Rădoiaș.

Publicul pecican va putea urmări lucrări pentru vioară și pian de Grigoraș Dinicu, Alexandru Glogoveanu, Georges Boulanger, Iosif Ivanovici, precum şi prelucrări folclorice corale de Gheorghe Dima, Gavriil Musicescu, Ion Vidu, Dumitru Georgescu Kiriac, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Sabin Drăgoi, Gheorghe Danga. Intrarea este liberă.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )