https://pecicanews.ro/
Festivalul Toamnei la grupa mijlocie A a Grădiniţei P.P. 2 (GALERIE FOTO)

Festivalul Toamnei la grupa mijlocie A a Grădiniţei P.P. 2 (GALERIE FOTO)

Motto: ` S-a ivit pe culme Toamna, / Zâna melopeelor, / Spaima florilor și Doamna / Cucurbitaceelor…!” (George Topârceanu)

A venit, a venit Toamna, peste dealuri și câmpii, peste meleagurile pecicane și… la grădinița noastră, pictând în tonuri de arămiu natura și… sala de grupă.

Copiii au „primit-o” entuziasmați, știind că odată cu aroma merelor coapte-n pomii aproape desfrunziți, se vor reîntâlni după o lungă vacanță.

Astfel, ne-am gândit să îl sărbătorim pe el, anotimpul cu gust de gutui, așa cum se cuvine! Ne-am deplasat cu mic cu mare într-o locație minunată, așezată pe malul Mureșului,unde am desfășurat activitatea extracurriculară, sub genericul „Festivalul toamnei”.

Copiii grupei mijlocie „A”, de la Grădinița P. P 2 Pecica, căci despre ei este vorba,au intrat într-o sală ce purta amprenta toamnei, trecând prin „poarta” fermecată și „transformându-se” în prinții și prințesele Toamnei…

Apoi au vorbit despre acest anotimp ruginiu-gălbui, care ne aduce atâtea bogății! Au recitat și au cântat, interpretând cu patosul specific copilăriei, cântece și jocuri muzicale având ca temă predilectă „Toamna”!

Ne-am așezat la măsuțe și am decorat cu toții „Evantaiul Zânei Toamna”, cu frunze multicolore, fructe, legume de sezon,decupate și așezate cu minuțiozitate în coșurile de-o șchioapă.

Apoi, au apărut „de nicăieri” personaje din povești, mânuite cu pricepere,care au prezentat copiilor teatru de păpuși.

Atmosfera a devenit incendiară, copiii „colaborând” cu păpușile, însuflețiți de educatoarele lor. La final, copiii s-au delectat cu pizza și sucuri,au cântat și au dansat, bucurându-se cu adevărat de minunata lume a copilăriei! Mulțumim tuturor celor implicați în Proiect!

Prof. Tatiana Moș

Prof. Alexandra Tania Chirea

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )