https://pecicanews.ro/
Exercițiu de evacuare, la școala din Turnu

Exercițiu de evacuare, la școala din Turnu

Elevii din clasele primare, care învață la unitatea de învățământ din satul Turnu, au participat, miercuri, la un exercițiu de evacuare în caz de incendiu.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pecica, cu participarea directorilor Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Blazena Karkus și Daniel Toth, de care aparține unitatea școlară.

Copiii, îndrumați de doamnele învățătoare, au răspuns bine la activitatea ce a avut ca scop exersarea procedurii de evacuare, stimularea reacționării rapide, calme și în siguranță, precum și formarea elevilor în spiritul protecției civile.

Pe lângă supravegherea evacuării, șeful SVSU Pecica, Lucian Mocanu și pompierii pecicani au ținut și o demonstrație de stingere a incendiului, după care copiii torneni s-au putut urca și în mașina de intervenție.

Pompierii voluntari organizează periodic acțiuni similare la unitățile de învățământ din oraș și din satele aparținător, în vederea pregătirii elevilor pentru situații de urgență.

Cel mai recent exercițiu similar s-a organizat la finalul lunii octombrie, în clădirea principală a Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Dănuț 3 luni

    Foarte frumos

  • Disqus ( )