https://pecicanews.ro/
Episcopul de Timişoara a vizitat comunitatea romano-catolică pecicană

Episcopul de Timişoara a vizitat comunitatea romano-catolică pecicană

În cursul acestei săptămâni comunitatea romano-catolică a avut parte de vizita canonică a Excelenței Sale Pál József Csaba, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Timișoara.

Episcopul a fost primit de preotul paroh protopop Czeglédi Ferenc alături de  arhidiaconul de Mureş Király Árpád, primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov, directorul Liceului Teologic Gerhardinum din Timişoara, preotul de origine pecicană Kocsik Zoltán şi preoții parohi Czank Gábor (din Ungaria, originar din Turnu), Salman Demeter (Nădlac) şi Szilvágyi Zsolt (Timişoara-Iosefin), membrii Consiliului Bisericesc şi perechi de dansatori ai Ansamblului Búzavirág.

Biserica Sfânta Treime s-a umplut de elevi şi enoriași, musafirul fiind salutat în numele lor de vicepreședintele Consiliului Bisericesc, Erika Mester.

Slujba festivă a fost oficiată de episcop, alături de preoții prezenți, la final oferind medalia Sfântul Gerard pecicancei Tajcs Ilona, care a servit timp de peste șase decenii comunitatea romano-catolică pecicană în calitate de sacristia (responsabilă de capela din cimitirul catolic), mulţumindu-i pentru conștiinciozitate.

La ieşirea din biserică enoriaşii au primit pliante cu istoria lăcașului de cult, imagini şi descrieri ale altarelor şi ale vitraliilor, redactate cu această ocazie de profesorul Nagy István la solicitarea Consiliului Bisericesc.

După slujba festivă episcopul de Timişoara s-a întâlnit cu elevii la biserică, după care a avut o şedinţă cu membrii Consiliului Bisericesc, la parohie.

În a doua zi a vizitei Excelenţa Sa Pál József Csaba a ţinut o slujbă la Sânpetru German (parohie deservită de protopopul de Pecica), iar după-masa a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor creştine din Pecica.

Cea mai recentă vizită canonică a avut loc în anul 2003, atunci când fostul episcop Martin Roos a fost primit de comunitatea romano-catolică ce numără aproape 3500 de membri.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )