https://pecicanews.ro/
Elevii pecicani „nu tremură la cutremur”

Elevii pecicani „nu tremură la cutremur”

Vinerea trecută la toate unitățile arondate Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica s-a desfășurat un exercițiu pentru situații de urgență.

Activitatea cu durata de 15 minute a avut ca scop popularizarea campaniei „Nu tremur la cutremur” și pregătirea cadrelor didactice, a elevilor și a preșcolarilor pentru o mișcare seismică puternică, cu magnitudinea de 5,8 – 6,2 grade pe scara Richter conform scenariului, care a dus la afectarea rețelelor de utilități.

„Activitatea personalului didactic și a elevilor pe timpul și imediat după producerea unui cutremur” a fost coordonată de responsabilul liceului pentru Prevenirea și Stingerea Incendiilor (PSI), prof. Gabriel Ioan Popa, iar conducerea școlii și reprezentantele Primăriei Orașului Pecica pe probleme de protecție civilă,  Mihaela Dudaș-Donică și Ana Maria Dónáth, au participat și observat modul de desfășurare.

La unitățile arondate din Pecica și Turnu activitatea a fost coordonată de responsabilii locali.

„Preșcolarii și elevii au aflat astfel care sunt regulile de comportare pe timpul seismului, măsurile specifice de protecție și modul de evacuare al clădirilor, respectând Planul de desfășurare al exercițiului transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș Arad” – a explicat directorul prof. Daniel Toth, care a mulțumit tuturor celor implicați pentru implicare și realizarea exercițiului conform planului.

 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )