https://pecicanews.ro/
Elevii pecicani au cântat alături de tineri din Spania şi China (GALERIE FOTO)

Elevii pecicani au cântat alături de tineri din Spania şi China (GALERIE FOTO)

Elevii pecicani au cântat pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iaşi alături de tineri din toată ţara, dar şi coruri sosite din Ucraina, Republica Moldova, Spania şi China.

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” a participat în perioada 1-8 iulie la cea de a şasea ediţie a Concursului Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”.

Evenimentul organizat de Asociaţia „Iubire şi Încredere” – Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, a avut un juriu recunoscut, format din Anna Ungureanu – președinte (dirijorul Corului Național de Cameră ”Madrigal-Marin Constantin”), Voicu Popescu (dirijorul Corului de copii Radio) și Elena Marian (Asociaţia Muzicală Corală din Republica Moldova).

Corul liceului pecican, dirijat de prof. Alexandru Zaharia și acompaniat de mini-orchestra formată din elevele Daria Popa (pian), Ligia Crișan (vioară I), Dorothea Vîrjan (vioară II), Romina Onișor (flaut) și Rahela Onișor (violoncel), a obţinut diplomă de participare.

În Iași, corul a participat și la un concert coral în Palas Mall, unde corurile reunite sub bagheta dirijoarei Anna Ungureanu au interpretat două piese.

Printre obiectivele vizitate s-au numărat Biblioteca Centrală Universitară și Palatul Culturii.

În drumul spre concurs, elevii pecicani şi însoţitorii lor s-au oprit la în zona Lacului Roșu, în judeţul Harghita.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )