https://pecicanews.ro/
Elevi pecicani la Târgul de schimb de semințe

Elevi pecicani la Târgul de schimb de semințe

Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica a fost reprezentat la primul Târgul de schimb de semințe organizat la Arad.

Un număr de zece elevi pecicani, îndrumaţi de prof. Carina Pascu și de prof. Alexandru Zaharia, au participat la evenimentul organizat vineri la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului, alături de elevi şi profesori de la școlile partenere din 15 localități din județele Arad și Timiș, precum și din localitatea Gyula din Ungaria.

Activitățile târgului au constat în schimbul de semințe între elevii școlilor și Asociația Excelsior, un scurt program artistic specific zonei sau școlii respective, o tombolă cu premii atractive și servirea mesei.

Reprezentanții liceului pecican au amenajat un stand cu produse tradiționale: pita de Pecica, zacuscă, gem, sos de rosii și fructe precum și 80 de pliculețe cu semințe de legume.

De asemenea au susținut și un scurt program artistic cu elevii care fac parte și din corul Liceului: Daria Coșulea , Paisia Muraru, Daria Roseti, Alessia Ozoreanu, Diana Timiș, Cătălin Maroșan, Denisa Coșulea, Cristina Pop, Amelia Frișan și Iulia Pentek.

Scopul proiectului este să contribuie la conservarea și promovarea tradițiilor ce țin de practicile de grădinărit și de folosire a soiurilor locale de plante cultivate, în zona transfrontalieră. Prin această activitate contribuim la educarea ecologică și la motivarea tinerilor, implicându-i direct în cultivarea plantelor specifice zonei.

Activitatea a fost organizată în cadrul proiectului intitulat Evergreen – „Cooperare pentru conservarea și promovarea grădinăritului tradițional”, implementat prin Programul Interreg V-A România – Ungaria.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )