https://pecicanews.ro/
Eleve pecicance în programul naţional „Hello, basket!”

Eleve pecicance în programul naţional „Hello, basket!”

Federatia Română de Baschet a demarat proiectul naţional de educaţie şi cultură sportivă „Hello, basket!”, care a ajuns în data de 8 martie şi în judeţul Arad.

Iniţiativa se adresează elevelor claselor V – VI din Bucureşti şi din judeţele Arad, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Vâlcea, fiind invitate să se alăture toate unităţile de învăţământ care au în dotare săli sau terenuri pentru practicarea baschetului.

Potrivit celor de la FRB, scopul proiectului este promovarea valorilor sportului prin determinarea elevelor să practice baschetul şi să-şi formeze o cultură sportivă, ambasadorul proiectului fiind cunoscuta baschetbalistă arădeană Monica Brosovszky Boriga.

Printre şcolile care s-au alăturat iniţiativei se numără şi Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica.

Un număr de opt eleve au fost prezente, alături de profesoara de sport Ioana Medeleanu, responsabilă pentru implementarea proiectului la liceul pecican, în sala de sport a Colegiului Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal”.

Au mai participat eleve de la Colegiul „Csiky Gergely”, Liceul cu Program Sportiv Arad, Colegiul de Artă „Sabin Drăgoi”, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” (Generală 21 şi gazdele de la „Pedagogic”.
Monica Broșovszky-Boriga a încurajat audiența să practice baschetul şi a adus la cunoştința participanților (70 de copii din clasele V-VI) faptul că în urma meciurilor care vor avea loc, echipa câştigătoare va participa la un turneu național ce va avea loc în luna iulie, la Constanța.

Tot în cadrul proiectului, şcolile participante au fost dotate cu materiale sportive.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )