https://pecicanews.ro/
Elev pecican printre cei 100 de tineri premiați de Universitatea Politehnică Timișoara

Elev pecican printre cei 100 de tineri premiați de Universitatea Politehnică Timișoara

La începutul săptămânii a avut loc la Centrul de Conferințe al Universității Politehnice Timișoara Gala aniversară „Politehnica™ 100% performanță” (100 de politehniști de succes pentru 100 de liceeni merituoși), punctul culminant al proiectului demarat încă din primăvara acestui an.

Inițiativa a urmărit susținerea performanței încă de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare și motivare a elevilor capabili de performanță, nu doar ca rezultate la învățătură, ci și ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.

Elevii din toată ţara au fost invitaţi să aplice pentru program derulat în contextul apropierii centenarului universităţii, aceştia fiind evaluaţi pe baza rezultatelor şcolare, a premiilor obţinute la olimpiade şi concursuri naționale şi internaţionale, dar şi a activităţilor în care s-au implicat până acum.

Cei 100 de elevi, absolvenţi ai claselor a X-a şi a XI-a, din șapte județe (Timiș, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinți, Gorj şi Bihor) au participat la începutul lunii septembrie la o şcoală de vară la Timişoara. Cu această ocazie ei au cunoscut oferta educaţională a Politehnicii, facilităţile oferite, viaţa de student, dar au făcut şi vizite la sediul unor companii şi au participat la workshopuri de autocunoaştere şi planificare educaţională şi a carierei.

Printre cei 100 de elevi selectaţi se numără şi pecicanul Adrian Claudiu Moscal. Elev al Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” în clasa a XII-a A, el se poate mândri cu rezultate foarte bune la învăţătură, participări la o serie de concursuri şi competiţii, în timpul liber fiind membru al Ansamblului Păstrătorii Tradiţiei, dar este invitat şi la evenimente culturale, unde cântă la pian.

În cadrul proiectului au fost desemnați 100 dintre cei mai de succes absolvenți ai UPT, absolvenți care fac cinste școlii prin rezultatele personale și profesionale obținute – antreprenori, edili, personalități culturale, sportivi de performanță, specialiști în poziții cheie în cadrul multinaționalelor, care, alături de prieteni apropiați ai Politehnicii, să constituie o rețea de mentorat pentru sprijinirea celor 100 de liceeni valoroși.

Mentorul elevului pecican este omul de afaceri Darius Jumanca, om de afaceri în domeniul imobiliar, hotelier şi al comerţului, plasat anul trecut pe locul 171 în topul celor mai bogați români întocmit de revista Capital.

„Suntem mândri de rezultatele deosebite obținute de acesta pe tot parcursul anilor de școală, acest premiu nu este altceva decât o încununare a eforturilor depuse, un rezultat al perseverenței sale și a dorinței de a se autodepăși” – au declarat reprezentanţii liceului pecican.

Traseul profesional al celor 100 de elevi merituoși va fi monitorizat și susținut de Universitatea Politehnică Timișoara și după acordarea premiilor.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )