https://pecicanews.ro/
Dresoare austriacă a câștigat Campionatul Mondial de Mondioring

Dresoare austriacă a câștigat Campionatul Mondial de Mondioring

Cei mai buni dresori și câinii lor au fost premiați duminică după-amiază, pe stadionul Progresul, după defilarea participanților cu steagurile ţărilor pe care le-au reprezentat.

Campionatul Mondial de Mondioring al Federaţiei Chinologice Internaţionale (FCI) a avut loc, pentru prima dată, în România, în județul Arad, în perioada 6 – 10 octombrie 2021, fiind organizat de Asociaţia Clubul Mondioring din cadrul Asociaţiei Chinologice Române, cu sprijinul Primăriei Oraşului Pecica, al Consiliului Local şi al mai multor sponsori.

La competiție au luat parte concurenți din peste 20 de țări, de pe trei continente, printre care Germania, Italia, Israel, Olanda, Polonia, Portugalia, Federaţia Rusă, Spania, Suedia, Uzbekistan și Statele Unite ale Americii.

Mulţi dintre ei se cunosc şi se încurajează reciproc, dorinţa de a dezvolta această ramură a sporturilor canine şi bucuria revederii, după anularea Campionatului Mondial de anul trecut şi a majorităţii competiţiilor, din cauza pandemiei, fiind mai mare decât dorinţa de a câştiga.

O parte din concurenţi a venit cu rulotele şi a campat în vecinătatea stadionului, pe locurile puse la dispoziţie de organizatori, alţii şi-au adus şi copii, dragostea faţă de câini fiind, astfel, transmisă mai departe.

Adrian Nicolăiță, președintele Asociaţiei Clubul Mondioring, a declarat că rezultatele au fost spectaculoase: echipajele bine pregătite au atins timpi foarte buni, campionatul fiind un adevărat spectacol pentru toţi cei care iubesc dresajul canin.

Mondioringul este un sport canin care urmărește să evidențieze calitățile câinilor participanți prin sărituri peste obstacole, exerciții de disciplină, pază protecție şi atac, fiind, în același timp, un spectacol distractiv pentru public și un „joc” din ce în ce mai greu pentru participanți.

Probele de campionat mondial au avut loc zilnic, de dimineaţa până seara. Având în vedere locaţia şi perioada anului, tema campionatului de acest an a fost „Dark Side” („Partea întunecată”), plecând de la legendele româneşti, toată acţiunea având loc într-un aranjament inspirat de mitologia românească și de filmele horror.

Titlul de campion mondial FCI în Mondioring 2021 a fost obţinut de austriaca Martina Praunias şi câinele ei, Lasco von Satansberg.  

Primele două locuri ale podiumului au fost ocupate de dresori din Ţara Alpilor, care a participat cu una dintre cele mai numeroase echipe, cu şapte câini, pe locul trei fiind Franţa.

La final, toţi concurenţii şi organizatorii au primit câte un coş cu produse tradiţionale româneşti, pentru a le aduce aminte de România şi judeţul Arad.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )