https://pecicanews.ro/
Două zile de cod portocaliu de caniculă

Două zile de cod portocaliu de caniculă

Valul de căldură care a lovit Europa ajunge şi în România.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă, temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat pentru zona joasă a județului Arad, inclusiv orașul Pecica.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie), în general după-amiaza, se vor înregistra valori termice de 38 – 40 de grade Celsius, iar noaptea nu vor coborî sub 20- 22 de grade C, prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Primăria Orașului Pecica a pregătit două puncte de distribuire apă: la magazinul Profi din centru și la magazinul Flana, din zona Juncanu, precum.

Cetățenii, în special cei în vârstă și cei cu probleme de sănătate, sunt rugați să evite deplasările și expunerea la soare între orele 11 – 18, să poarte haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare, să bea 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci (apă, sucuri naturale din fructe) și ceaiuri călduțe (soc, mușețel, urzici), să mănânce echilibrat, consumând fructe și legume (pepene, prune, roșii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă), dar şi să evite alcoolul şi băuturile ce conțin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare.

Pecicanii şi locuitorii satelor aparţinătoare sunt rugaţi să ţină legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități) şi să nu lase copiii şi nici animalele de companie în autoturisme.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad le reamintește cetățenilor că arderea miriștilor și a resturilor vegetale este strict interzisă.

„Recomandăm persoanelor fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole, să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Pompierii arădeni vă sunt aproape pentru o vară în siguranță” – au precizat reprezentanții ISU Arad.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )