https://pecicanews.ro/
Două exerciţii în trei zile

Două exerciţii în trei zile

Formaţia de Pompieri din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Pecica a avut două demonstraţii în decursul a doar câtorva zile.

Joi trecută, pompierii au efectuat un exerciţiu de evacuare la Şcoala Primară Ghiuţoaie din cadrul liceului pecican.

Potrivit şefului SVSU, Cătălin Trifon, acţiunea a decurs foarte bine, timpul de evacuare a fost de 1 minut şi 20 de secunde, rezultat evaluat ca şi excelent.

„După exercițiul de evacuare, s-a efectuat o demonstrație de stingere, unde s-au prezentat accesoriile unui echipament de pompier şi sistemele de stingere incendiu. O parte dintre copii au participat la manevrarea unei țevi de refulare, alții au fost plimbați cu autospeciala de stingere Mercedes din dotarea serviciului” – a explicat acesta.

Sâmbătă, SVSU Pecica a fost invitat în oraşul înfrăţit Battonya din Ungaria.

Aici, pomperii voluntari au participat la un exercițiu demonstrativ de descarcerare si stingere incendiu la un autoturism. Demonstrația s-a desfășurat conform scenariului, exercițiul fiind un succes.

Pe lângă exerciţii, pompierii pecicani au fost solicitaţi şi la intervenţii: joi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, iar vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă pe strada 315.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )