https://pecicanews.ro/
Două evenimente de succes, co-organizate de corul liceului pecican

Două evenimente de succes, co-organizate de corul liceului pecican

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” s-a implicat în organizarea Praznicului de Pită Nouă din acest an și, în parteneriat cu administrația locală, a pregătit două evenimente culturale în cadrul programului.

 

Concursul Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Muzica ne poate uni”, organizat vineri, a fost continuarea evenimentului online de mare succes din această primăvară și a adunat 44 de concurenți la Pecica, cu vârste cuprinse între 5 și 67 de ani.

17 dintre aceștia sunt din oraș, iar ceilalți au sosit din Arad, Lipova, Timișoara, Zalău, Drobeta Turnu Severin, Mediaș, Dăbuleni, București și Iași, special pentru a cânta pe scena concursului.

Tinerele talente au concurat la două categorii: muzică instrumentală (la pian și saxofon), respectiv muzică vocală (genurile ușoară, populară, folk, religioasă), în fața unui juriu de specialiști, condus de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și format din profesoarele Dulcica Florea, Laura Roșu și Nicoleta Brînda.

A fost o zi plină de emoții pentru concurenți, la finalul căruia a fost anunțată câștigătoarea trofeului competiției: Erica Blujdea de la Palatul Copiilor din Drobeta Turnu Severin, cu 98 de puncte obținute la muzică vocală (genul: muzică populară).

Grație Primăriei și Consiliului Local Pecica, toți participanții au primit câte o medalie și o diplomă și au fost invitați la masă.

Sâmbătă, tot în cortul amplasat în Piața Regele Mihai I (cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului), a avut loc Gala Cantus Mundi.

Evenimentul a adus în fața publicului lucrări corale din repertoriul Corului Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, dirijat de profesorul Alexandru Zaharia și acompaniat la pian de eleva Amelia Frișan.

Prezentatorul concertului, prof. Eugenia Pete a citit istoricul corului liceului pecican, după care a luat cuvântul primarul Petru Antal, viceprimarul Miodrag Stanoiov, directorul liceului pecican, prof. Daniel Toth.

Dirijorul Corului Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin, prof. Anna Ungureanu a intrat în legătură video directă pentru a vorbi despre legătura strânsă de colaborare cu corul pecican și a apreciat dăruirea dirijorului-fondator.

Corul pecican a cântat următoarele piese: Poem, Luncile s-au deșteptat, Andrii Popa, Triptic popular, Rapsodia I de George Enescu, Când zâmbești (de Alexandra Ușurelu), Treceți batalioane, Sub o salcie pletoasă, Acasă-i România și Imnul Cantus Mundi.

Componența corului a fost următoarea: Denisa Coșulea, Daria Coșulea, Daria Roșeți, Medeea Brumar, Flori Covaci, Cătălin Maroșan, Adelina Dudaș, Amelia Frișan, Briana Vințan, Ema Raicovici, Ilinca Sătmărean, Andreea Tușer, Bianca Spînu, Răzvan Spinare, Ligia Crișan, Denisa Covariu și Cristina Roșu.

La sfârșitul galei corale toți coriștii au primit o diplomă de participare, iar surorile Denisa și Daria Coșulea au fost premiate cu câte un trofeu pentru sârguința și dedicarea lor în toată activitatea corului.

Prof. Alexandru Zaharia a mulțumit și colaboratorilor permanenți, precum și părinților care au contribuit, ca voluntari, la organizarea concursului de vineri.

 


 

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )