https://pecicanews.ro/
Discuție liberă cu liceeni despre infracțiuni și droguri

Discuție liberă cu liceeni despre infracțiuni și droguri

Activitățile din cadrul proiectului „Creșterea incluziunii și abilitării romilor în orașul Pecica” continuă săptămânal, iar ieri au avut loc la Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr”.

Experții incluziune ai Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad au avut o întâlnire cu elevi de liceu și cadre didactice, membri ai populației majoritare, care locuiesc în zonele de intervenție ale proiectului.

„Discuția avută s-a axat pe activități educaționale de prevenire a delincvenței juvenile, traficului și consumului de droguri. Tinerii au urmărit un filmuleț educativ, realizat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad, cu persoane private de libertate. Astfel, au putut asculta mărturiile acestora despre circumstanțele în care au ajuns în penitenciar, anturajele periculoase pe care le-au frecventat, experiențele trăite în închisoare, dar mai ales despre regretele tardive pe care le au ca urmare a comiterii de infracțiuni care le-au influențat viața, lor și familiile lor” – au explicat aceștia.

La final, elevii și profesorii au pus mai multe întrebări pertinente despre subiectele abordate.

În cadrul proiectului lansat în această primăvară de Primăria Orașului Pecica, în colaborare cu DGASPC și Asociația Culturală a Minorităților din Pecica, au loc activități cu romi de toate vârstele, discuții cu specialiști locali din diverse domenii de activitate, iar copii învață să cânte la instrumente muzicale tradiționale.

În altă ordine de idei, se află în derulare licitația pentru construcția Centrului de Zi (clădire multifuncțională), din curtea Școlii Primare nr. 1 din cartierul Cocota, clădire care va putea găzdui activități educative și de timp liber, după orele de curs.

De asemenea, se va realiza o carte și un film documentar despre viața și tradițiile comunității rome din Pecica.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 980.643 de Euro, oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Granturile SEE, în cadrul Programului Dezvoltare Locală. 

Obiectivul general urmărit în cadrul proiectului este creșterea incluziunii și abilitării romilor în orașul Pecica prin dezvoltarea de servicii sociale, educaționale, de ocupare, pentru sănătate, de abilitare și derularea unei campanii de conștientizare pe teme antidiscriminare în cadrul unui parteneriat public privat județean.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )