https://pecicanews.ro/
Din pepiniera Progresul: Denis Șimonca, jucător de la 8 ani, golgheter în play-off

Din pepiniera Progresul: Denis Șimonca, jucător de la 8 ani, golgheter în play-off

ACS Progresul Pecica a adoptat o strategie inspirată încă din anul 2015, atunci când s-au pus bazele Centrului pentru Copii și Juniori, în ideea de a crește generații de jucători pecicani, care să întărească echipa de fotbal a orașului.

Acum șase ani, în luna septembrie s-au organizat primele selecții pentru grupele de copii născuți în anii 2004, 2005, 2006, 2007 și 2008, iar un an mai târziu Progresul Pecica s-a înscris în campionat, la grupa 2004-2005.

Grupa 2007-2008, în martie 2018

Copii au continuat să vină în număr mare, ceea ce a compensat plecările, fiind descoperiți mulți jucători talentați, care sunt pregătiți și îndrumați în prezent de antrenorii Tiberiu Barbu, Ioan Bănățan, Mihai Grozav, Lucian Mocanu și Alexandru Szép.

Unul dintre tinerii care s-au alăturat de la începuturi clubului și a crescut împreună cu echipa în ultimii șase ani este Denis Șimonca.

„Sunt la Progresul Pecica de la 8 ani. Mă antrenez cu domnul Szép, care m-a învățat să dau totul pe teren și să accept atunci când pierdem” – spune jucătorul în vârstă de 14 ani.

Elev al Școlii Gimnaziale nr. 2 Pecica, îi place să joace pe postul de mijlocaș central sau fundaș central și s-a dezvoltat fizic și tehnic pe parcursul anilor.

În prezent, face parte din lotul de Juniori C, dar are deja peste 50 de meciuri jucate și cu Juniorii 1A, clasate amândouă pe primul loc în grupa lor, la final de an.

„Ambele sunt echipele mele și muncesc pentru amândouă. Îmi place jocul cu multe pase” – explică Denis, unul dintre juniorii care au avut deja șansa de a debuta și în Liga 3, la echipa de seniori.

„Este un început bun. Îmi propun să ajung la o echipă mare din Europa, de preferat Manchester City” – mărturisește fotbalistul, care îl admiră pe Lionel Mess pentru modul în care gândește si vede jocul.

Juniorul pecican este pe drumul cel bun: a înscris 8 din cele 12 goluri ale echipei de Juniori C în play-off, dar a marcat și pentru juniorii „mari”.

„Mulțumesc în primul rând familiei mele, pentru sprijinul acordat și în al doilea rând domnilor antrenori” – a încheiat golgheterul juniorilor C de la ACS Progresul Pecica în play-off.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )