https://pecicanews.ro/
De Ziua Iei

De Ziua Iei

Motto: Sensibilitatea transmite emoție…

Iată cum, în zi de mare sărbătoare creștină am pornit cu soarele-n suflet, pe cărările umbroase, „la biserica din sat”. Doream a sărbători cu fast, așa cum știm noi, Ziua Iei Românești!

După un periplu prin grupele-vecine din grădiniță, într-o Paradă a costumelor populare românești, iata-ne, cu mic, cu mare, ajunși la Biserica Ortodoxă Română Pecica I, unde glasul părintelui umplea aerul de lumină divină…

Am asistat fermecați, la slujba religioasă, după care am dat startul unei adevărate serbări câmpenești pe „iarba verde de acasă…”

Glasurile cristaline ale copiilor au omagiat costumul popular, ia românească, pita de Pecica, apa de la Momac, adică tot ce e strămoșesc și nepieritor!

Instant, curtea bisericii s-a umplut de emoție, bucurie, extaz, iar ochii au lăcrimat la versuri ca „cine apă de Momac a băut / De aici n-a mai plecat” sau „Gustați pâine pecicănească / Cine- o mănâncă să trăiască!”

Spectatorii, fermecați, au primit cu ropote de aplauze prestația minunată a copiilor grupei mari – Grădinița P. P. 2 Pecica.

Cinste nouă: copii, dascăli, preoți care păstrăm obiceiurile și tradițiile românești nealterate ridicate la rang de mare artă!

Mulțumiri părintelui paroh Kosztner Radu Ioan pentru găzduire și ajutor în organizare și părinților implicați în această activitate de suflet!

Felicitări, copii, faceți cinste comunității din care v-ați „ridicat copăcel” și gliei ca v-a plămădit!

Prof. Moș Tatiana și prof. Moș Alexandra Tania

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )