https://pecicanews.ro/
De Ziua Culturii Naționale

De Ziua Culturii Naționale

Mihai Eminescu e în sufletul fiecărui român. E trăire și simțire în fiecare cuvânt al limbii noastre naționale.

Miercuri, 15 februarie, de Ziua Culturii Naționale, la ora 19, membrii Cenaclului Lucian Emandi s-au întâlnit în sala mică a Casei de Cultură, pentru a-l omagia pe Mihai Eminescu.

Înconjurați de volume care poartă semnătura marelui poet, au citit poezii și au interpretat cântece pe versuri eminesciene. S-au readus la viață poezii ca: Glossă, Floare albastră, Revedere, Ce te legeni, Sara pe deal, Pe lângă plopii fără soț, Atât de fragedă, O, rămâi ș.a.

Într-o atmosferă emoționantă s-a citit și un poem pe care Lucian Emandi, în volumul Lumina inimii l-a dedicat marelui Eminescu.

În partea a doua a întâlnirii cenacliștii au discutat despre organizarea spectacolului aniversar ce va avea loc în data de 15 februarie (10 ani de activitate a cenaclului și 100 de ani de la nașterea lui Lucian Emandi).

Întreaga lună ianuarie se monitorizează înscrierile pentru ediția a II-a a Festivalului- Concurs de Poezie Emandiana, concurs care aduce noi colaboratori pe plan cultural.

De asemenea, s-a anunțat participarea cenaclistelor Monica Mihaela Cojocaru și Eugenia Ponta Pete la spectacolul organizat de o parte a comunității românilor din Austria, la Viena, de Ziua Micii Uniri, în 24 ianuarie. Cele două membre ale cenaclului vor susține un recital de muzică folk.

A fost o seară de suflet, în care lirica eminesciană a fost așezată la loc de cinste.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )