De vineri până duminică se ţin Zilele Maghiare Pecicane

De vineri până duminică se ţin Zilele Maghiare Pecicane

Pentru al şaptelea an, organizaţiile civile maghiare din oraş organizează, în prejma Sânzienelor, Zilele Maghiare Pecicane şi săritura peste foc în noaptea Sfântului Ivan (forma slavă a numelui Sfântului Ioan Botezătorul).

Programul cultural din acest an are loc cu sprijinul Centrului Cultural Judeţean, al Primăriei şi al Consiliului Local, al Ministerului Resurselor Umane din Ungaria şi al Fondului Bethlen Gábor, întinzându-se pe durata a trei zile.

Evenimentul începe astăzi, vineri şi se termină duminică seara, programele având loc în Piaţa Regele Mihai I şi la Şcoala Gimnazială nr. 2.

Programul de vineri cuprinde vernisajul mai multor artişti amatori din Pecica (Angusné Varga Margaréta, Demeter Timea, Huţ Krisztián, Laukó Katalin, Mezei Orsolya, Szabó Rozália) de la ora 17, în sala festivă a Şcolii Gimnaziale nr. 2, urmat de lansarea volumului în limba maghiară „Pecica şi împrejumirile – Fauna” al profesorului de biologie Moldovan Ioan şi al biologului Bódi Moldovan Cristian.

La ora 19 se deschide în piaţă expoziţia „Hungaricum”, urmată la ora 20 de repetiţia generală a Ansamblului Búzavirág pentru spectacolul de sâmbătă, iar la ora 22 începe concertul orchestrei Rézhúros Banda.

Deschiderea oficială a Zilelor Maghiare Pecica va avea loc sâmbătă de la ora 17, urmată de programul interactiv pentru copiii al Teatrului MM Podium, spectacolul elevilor Şcolii Gimnaziale nr. 2, dansurile grupei Bojtocska al Ansamblului Búzavirág, un concert de şanzoane (de la ora 18:40) şi spectacolul grupelor Kisboglárka, Nagyboglárka şi Búzavirág al ansamblului maghiar pecican.

La ora 20 începe ritualul aprinderii focului, urmat de dansuri şi săritura peste foc. Programul continuă la ora 22 cu concertul formaţiei Palmetta.

Duminică de la ora 16 cei mici sunt aşteptaţi la jocuri şi ateliere de creaţie, la ora 18 începe demonstraţia de tir cu arcul a asociaţiei de păstrare a tradiţiilor Turul din Ungaria, după care urmează concertul formaţiei pentru copii Loga-ritmus la ora 19.

Cele trei zile de sărbătoare se încheie cu concertul jubiliar al formaţiai Ismerős Arcok din Ungaria cu ocazia împlinirii a douăzeci de ani de existenţă.

Toate programele sunt gratuite, în piaţă publicul fiind aşteptat şi la terase.

Printre partenerii media ai evenimentului se numără şi Pecica News.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )