https://pecicanews.ro/
Dansatorii și pita de Pecica au impresionat germanii (GALERIE FOTO)

Dansatorii și pita de Pecica au impresionat germanii (GALERIE FOTO)

Probabil nici o altă formație (și cu siguranță niciuna din România) nu a mai dansat pe podul Josef Eberle din micul oraș german Rottenburg, care a trepidat sub pașii celor 14 dansatori ai Ansamblului Păstrătorii Tradiției din Pecica.

Suita de șase dansuri prezentată de tinerii pecicani a făcut parte din programul artistic pregătit în cadrul Zilelor Aradului în districtul Tübingen din landul Baden Wurtenberg, cel cu care județul Arad a semnat vara trecută acordul de înfrățire.

Momentul aplaudat de publicul german și de românii care trăiesc în zonă (printre care și pecicani care au sosit special să vadă spectacolul) a avut loc vineri seara și a fost precedat de o scurtă prezentare a delegației arădene pe scena plutitoare de pe râul Neckar, sărbătorit pentru a 44-a oară cu un festival.

Pentru trei zile, zona dintre pod și centrul orășelului cu arhitectura tipic germană s-a transformat într-o imensă terasă, unde oamenii s-au răcorit până noaptea târziu.

Înaintea momentului folcloric a avut loc vernisajul expoziției pregătite de Foto Club Pro Arad, reprezentat de Călin Andra, iar seara a continuat cu concertul trupelor arădene Arthur in Neverland și B-Ton.

Primarul Petru Antal a evidențiat multiculturalitatea orașului Pecica și a vorbit despre brandul local, pita de Pecica, sute de felii de pâine cu unsoare, ceapă, boia sau salam fiind degustate de către public la cortul amplasat chiar lângă pod.

Printre cei care au apreciat produsul tradițional pecican s-a numărat președintele Districtului Tübingen, Joachim Walter.

Cortul amenajat în stil tradițional a făcut parte din standul de prezentare al județului, amenajat împreună cu Consiliul Județean și Centrul Cultural Județean, cu participarea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Zilele Aradului în districtul din sud-vestul Germaniei au început joi seara la Consiliul Districtual din Tübingen cu o expoziție a lucrărilor regretatului artist plastic arădean Mihai Takács, completată de o degustare de vinuri din Podgoria Aradului și de momente artistice pregătite de Sara Gheorghe de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad la marimba (un instrument de percuție asemănător xilofonului) și de două dansuri ale Ansamblului Păstrătorii Tradiției din Pecica.

Din delegația pecicană condusă de primarul Petru Antal au făcut parte și membri ai Asociației Culturale a Minorităților din Pecica, aceștia amenajând standul.

Pe durata celor două zile în Germania, în completarea programului oficial, pecicanii au vizitat fabrica de ciocolată Ritter Sport, Castelul Hohenzollern și Castelul Weitenburg.

Orașul Pecica a reprezentat județul Arad, alături de comuna Buteni, la invitația președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, prezent și el la Zilele Aradului.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )