https://pecicanews.ro/
Cursuri de dans sportiv la Pecica – o nouă oportunitate pentru iubitorii de sport

Cursuri de dans sportiv la Pecica – o nouă oportunitate pentru iubitorii de sport

În 2011 scriam un articol cu titul ,,Tânăr dansator pecican, campion la Sarajevo’’, despre Roland Balaș, pe atunci un copil în vârstă de 11 ani.

Tânărul pecican participa la un concurs internațional de dans sportiv, în Bosnia şi Herţegovina, unde,  împreună cu partenera sa de dans, au câştigat locul I la categoria dansurilor latino-americane, în grupa lor de vârstă.

Astăzi, licențiat al Facultății de Educatie Fizică și Sport din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cu peste  10 ani  experiență ca dansator, cu pregătirea fizică și teoretică necesară,  Roland își începe cariera de antrenor, oferindu-și experiența acumulată în 10 ani de antrenamente, cursuri, seminarii, campuri de pregătire și competiții la care a participat, în țară și în străinatate.

Am stat de vorbă cu el pentru a-l cunoaște mai bine și a afla răspunsuri care i-ar putea interesa pe cei ce doresc să se inițieze în acest sport.

Reporter: De ce dans sportiv la Pecica?

Roland Balaș: În primul rând, pentru că aici locuiesc și pentru că mulți cunoscuți s-au arătat interesați să facă dans sportiv.

Un alt motiv este acela că vreau să ofer posibilitatea celor care doresc să-l poată practica în orașul nostru, deoarece, știu din proprie experiență, cât de obositoare și costisitoare este naveta în alte orașe.

În plus, dansul este un sport și, ca orice sport, oferă o mulțime de avantaje: mișcare, care presupune sănătate fizică și mentală, o postură corectă, disciplină și echilibru, distracții și satisfacții.

De asemenea, dansul oferă practicantului posibilitatea de a călători, de a participa la competiții, de a socializa și de a lega prietenii cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune.

Care este vârsta la care copiii pot începe acest sport?

– Copiii pot începe, cel mai devreme, la 4 ani, dar inițierea în acest sport poate fi făcută la orice vârstă; există competiții și pentru categoria de vârstă 35-99 ani, ceea ce demonstrează că niciodată nu e prea târziu să începi să practici un sport.

Ce implica acest sport din partea celor care se înscriu și vor să îl practice?

– În primul rând consecvență. Ceea ce se învață în cadrul unui antrenament are legatură cu antrenamentul precedent și cu cel viitor. Apoi, e nevoie de punctualitate, seriozitate, ambiție, perseverență, desigur, dozate în funcție de scopul fiecărui sportiv.

Cei care vor să facă sport doar pentru mișcare, vor investi mai puține resurse de timp și financiare. Cei care doresc să participe la competiții, vor aloca mai mult timp antrenamentelor, orelor particulare și vor investi mai mult, financiar vorbind, și în achiziționarea ținutelor de competiții, a deplasărilor, participărilor  la campuri de pregătire și seminarii.

Ce face ca dansul sportiv să fie diferit de alte sporturi?

– Dansul nu este doar un sport; el este sport și artă în același timp.  Este un act artistic.

În competiții, contează atât corectitudinea executării figurilor tehnice, cât și expresivitatea feței, a eleganței cu care sunt executate figurile ce compun dansul. Toate aceste compun un tablou complex împreună cu ținuta, elegantă și ea.

Când și unde vor avea loc antrenamentele?

– În fiecare luni și joi, între 18:00- 19:45 la Casa de Cultură ,,Doru Ioan Petescu’’ din Pecica, începand cu 2 octombrie 2023.

Unde se pot înscrie cei care doresc să pornească în această aventură?

– La numărul de telefon 0721.972.814.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )