https://pecicanews.ro/
Curățenie, toaletare, dezinfecție, înaintea sărbătorilor pascale (GALERIE FOTO)

Curățenie, toaletare, dezinfecție, înaintea sărbătorilor pascale (GALERIE FOTO)

Administrația locală a demarat încă de la începutul lunii martie curățenia de primăvară pe raza orașului și a satelor aparținătoare. La fel ca orice gospodar, autoritățile au pus accentul pe întreținerea și înfrumusețarea spațiilor verzi.

Angajații noului Serviciu de Gospodărire Comunală al orașului, înființat în urma modificărilor legislative, au început din 12 martie toaletarea arborilor ornamentali de pe domeniul public, pe principalele străzi și în vecinătatea drumurilor intens circulate.

Muncitorii coordonați de viceprimarul Miodrag Stanoiov și directorul Serviciului de Gospodărire Comunală, Mariana Luculescu, au luat, pe rând, zonele din oraș și din satele aparținătoare.

Pe strada 2 a fost reluată și întreținerea spațiului verde dintre trotuare, pista pentru biciclete și drum.

A fost pus în funcțiune și autogrederul pentru a nivela străzile, prima zonă în care s-a intervenit a fost noul cartier de la intrarea în oraș dinspre Arad, urmând să se treacă la pietruirea mai multor trasee circulate.

În satul aparținător Turnu, pe lângă toaletarea arborilor, angajații au împrăștiat pietriș la intersecția drumul județean 709J Pecica – Turnu cu străzile adiacente, pentru a facilita accesul până la reluarea și finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului.

În paralel, până vinerea asta, se desfășoară și campania de colectare a crengilor de pe toate străzile.

„Datorită volumului mare de crengi, în primele săptămâni am avut decalaje în colectare, dar vă asigur că s-a ajuns, chiar de mai multe ori, pe toate străzile din Pecica și din satele aparținătoare și am adunat toate deșeurile vegetale” – a explicat viceprimarul orașului Pecica.

Ca în fiecare an înaintea sărbătorilor pascale, angajații au văruit pomii și stâlpii din centrul orașului.

Pentru a prevenii răspândirea virusului COVID-19, Primăria Orașului Pecica a început încă din data de 1 aprilie dezinfecția stațiilor de autobuz și a locurilor intens circulate din localitate.

Pe lângă aceasta, angajații intervin periodic și la corturile din cadrul pieței agroalimentare, precum și pentru dezinfecția ghenelor de gunoi ale blocurilor din Pecica.

Pe lângă operațiunile specifice sezonului, pe strada 314 s-a lucrat și la coborârea branșamentelor la rețeaua de apă, în colaborare cu Compania de Apă.

Loading...
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )